Başkan Seçer, İzmir'den dönen kahraman itfaiyecilerle buluştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İzmir depreminin ardından 15 personel, 2 arama kurtarma köpeği ve 4 araçla bölgeye giderek çalışmalara destek veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın afet arama ve kurtarma ekibini ziyaret etti.

YEREL 09.11.2020, 13:49
Başkan Seçer, İzmir'den dönen kahraman itfaiyecilerle buluştu

Başkan Seçer, “Ülkemizin hangi noktasında olursa olsun yaşanan acı bizim acımız. Afetin çeşidi, boyutu ne olursa olsun, afetin olduğu bölgeye diğer kentlerden en süratli şekilde ekiplerin ulaşması, bu afet sonucu oluşacak tahribatları; başta can kayıpları olmak üzere birçok olumsuzluğu aza indiriyor. Sürekli bu konuda teyakkuz halinde olmak lazım” dedi.

Bir daha böyle afetlerin yaşanmamasını temenni eden Başkan Seçer, “Başta önleyici tedbirler, sonra da afetin olması durumunda da çok etkin, efektif müdahale edecek tedbirleri de biz yöneticiler almak durumundayız” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İzmir depreminin ardından bölgeye giderek çalışmalara destek veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın afet arama ve kurtarma ekibini ziyaret etti. Başkan Seçer, İzmir depreminin ardından 15 kişilik bir arama kurtarma ekibinin, 2 arama kurtarma köpeği ve 4 araç ile birlikte bölgeye gittiklerini hatırlatarak, “Ülkemizin hangi noktasında olursa olsun yaşanan acı bizim acımız” dedi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın bahçesinde gerçekleşen ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, İtfaiye Dairesi Başkanı Vekili Figen Kahraman, şube müdürleri, itfaiye erleri ile arama kurtarma ekibi yer aldı. Ziyarette 2 K9 arama kurtarma köpeği Alen ile Ares de bulundu.

“Ülkemizin hangi noktasında olursa olsun yaşanan acı bizim acımız”

Başkan Seçer, 8 Kasım Pazar günü kendisinin de İzmir’de deprem bölgesinde incelemelerde bulunduğunu hatırlatarak, “Arkadaşlarımızı Doğanlar Apartmanı’nın olduğu bölgede ziyaret ettim. Çalışmalarını sürdürüyorlardı. Gerçekten bizim İtfaiye Dairesi Başkalığımızın bize onur veren bir ekibi, arama kurtarma ekibimiz. Daha önce de Elazığ depreminde son derece üstün gayret sarf ettiler. Orada da enkaz altındaki birçok yurttaşımızı kurtardılar. Oradaki çalışmalara katkı sağladılar. Ülkemizin hangi noktasında olursa olsun yaşanan acı bizim acımız. Hangi ilinde, hangi ilçesinde, afetin çeşidi, boyutu ne olursa olsun, afetin olduğu bölgeye diğer kentlerden en süratli şekilde ekiplerin ulaşması, bu afet sonucu oluşacak tahribatları; başta can kayıpları olmak üzere birçok olumsuzluğu aza indiriyor, yardımcı oluyor. Sürekli bu konuda teyakkuz halinde olmak lazım” dedi.

“Kurtarılacak bir hayatın parasal bir karşılığı yok”

İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın yönetime geldiği günden beri, en çok önem verip, üzerinde durduğu daire başkanlığı olduğunu vurgulayan Seçer, şunları söyledi:

“Özellikle eğitim başta olmak üzere, alet, ekipman, araç konusunda son derece pozitif yaklaştığım bir daire başkanlığı. Çünkü kurtarılacak bir hayatın parasal karşılığı yok. Bu bilinçle bundan sonraki süreçte de daire başkanlığımız bünyesindeki tüm birimlerin her zaman hazır, nazır, diri, her türlü çağa uygun, modern teçhizat içerisinde olması için, Başkanınız olarak sizlere pozitif bir bakış sergileyeceğimden endişeniz olmasın. Sizler de görev itibariyle can güvenliğinizi tehlikeye atarak bu görevleri ifa etmeye çalışıyorsunuz. Hem ruhen, hem bedenen sürekli hazır olmak durumundasınız. Umut ediyorum önümüzdeki süreçte her alanda, daire başkanlığımız içerisindeki çalışmalarımızı daha da tahkim edeceğiz, daha da iyi bir teşkilat haline dönüşeceğiz.”

“Etkin müdahale edecek tedbirleri almak durumundayız”

Başkan Seçer yönetime geldiğinden bu yana 1,5 yıl geçtiğini hatırlatarak, yaptıkları çalışmalarla yönetim anlayışlarının, ahlaki değerlerinin ve prensiplerinin net biçimde anlaşıldığını aktardı. Başkan Seçer, “Ortak noktamız belli. Ortak noktada buluştuğumuz andan itibaren üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yok. Çok da güzel hizmetler yaparız. Herkesin hayır duasını, teşekkürünü alırız. Bu da her birimiz, hepimiz için herhalde büyük bir servet olsa gerek. Bunun üzerine de bir şey düşünemiyoruz” dedi.

Arama-kurtarma ekibine çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Seçer, “Orada arama kurtarma faaliyetlerine katılan arkadaşlarımıza, 2 arama kurtarma köpeğimize, eğitimli köpeğimize, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah tabi ki arzu etmiyoruz, bir daha böyle afetler yaşamayalım ama başta önleyici tedbirler, sonra da afetin olması durumunda da çok etkin, efektif müdahale edecek tedbirleri de biz yöneticiler almak durumundayız. Bunu da bir önemli not olarak düşmek istiyorum” diye konuştu.

Seçer’in konuşmasının ardından İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afet Arama ve Kurtarma Şube Müdür Vekili Zeki Karakaya da bölgede yaşananlar hakkında bilgi verdi.

Yorumlar (0)