BAŞKAN ÖZYİĞİT, KORONAVİRÜS FARKINDALIĞI İÇİN SAHAYA ÇIKTI

Koronovirüs (Covid-19) salgınını önlemek için yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Yenişehir Belediyesi, ‘Araç Dezenfeksiyon Alanı’ kurarak araç için dezenfekte uygulaması başlattı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de çalışmalara katılarak sürücülere Yenişehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve koronavirüsten korunma yollarını anlatan broşürler verdi. Başkan Özyiğit, insan sağlığını daima ön planda tuttuklarını ve salgını önlemek amacıyla aralıksız bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

YEREL 20.03.2020, 10:08
BAŞKAN ÖZYİĞİT, KORONAVİRÜS FARKINDALIĞI İÇİN SAHAYA ÇIKTI

Türkiye’de henüz koronavirüs vakalarına rastlanmamışken önlem amacıyla vatandaşların yoğun olarak kullandığı yerlerde dezenfeksiyon ve strerilizasyon çalışmaları yapan Yenişehir Belediyesi, salgının ülkemizde görülmesiyle dezenfekte işlemlerini arttırarak sürdürüyor. Yenişehir Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olan salgının yayılmasını engellemek için dezenfeksiyon ekipleri oluşturmuştu. Tedbirlerini arttıran Yenişehir Belediyesi yeni bir uygulama başlatarak ‘Araç Dezenfeksiyon Alanı’ kurdu. Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile isteyen vatandaşların araçları Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçla dezenfekte edildi. Seyir halindeki araçlar durdurularak Yenişehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve koronavirüsten korunma yollarını anlatan broşürler verildi.

BAŞKAN ÖZYİĞİT, ÇALIŞMALARA KATILARAK BROŞÜR DAĞITTI
Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de yapılan uygulamaya katılarak ekiplere destek verdi. Sürücülere broşür dağıtan Başkan Özyiğit, vatandaşlara virüs konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Araç içi dezenfeksiyonunun çok önemli olduğunu söyleyen ve vatandaşların koronavirüsünden nasıl korunacakları hakkında farkındalık oluşturdukları uygulama hakkında konuşan Başkan Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak hem araçlarımızın dezenfekte edilmesi hem de vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi ile ilgili yeni bir uygulama gerçekleştiriyoruz. Araçlarımızı sürekli kullanıyoruz, direksiyonu tutuyoruz veya araç içerisinde sürekli bir yerlere temas ediyoruz. Dolayısıyla araçlarımızın dezenfeksiyonu çok önemli. Biz de insan sağlığına zarar vermeyecek bir ilaçla dezenfeksiyonu gerçekleştiriyoruz. Ayrıca vatandaşlarımıza virüsten nasıl korunacakları ile ilgili bilgiler içeren broşürler dağıtıyoruz. Halkımızın da son derece memnun olduğunu gördük. Biz de çok mutlu olduk. Bu uygulamada bizlerle birlikte çalışan Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine ve belediye personellerimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
Hijyen kurallarına çok daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Özyiğit, “Koronavirüs bütün dünyanın başında büyük bir bela olarak maalesef tüm yaşamı etkiliyor. Bizim de bu virüs ile doğru mücadele etmemiz gerekiyor. Bunun başında da kurallara uymak gerekiyor. Şuana kadar tedavi için kesin çözüm olarak üretilmiş bir ilaç yok. Dolayısıyla tedavi için ilaç üretilene kadar daha önce uyguladığımız hijyen kurallarına çok daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Şuan da mümkün mertebe gerekli olmadığı halde evlerimizden çıkmamalıyız. Maalesef ‘bana bir şey olmaz’ mantığı ile davranışlarda bulunanlar var.  Bu tip sorumsuz davranışları reddediyoruz ve o tür davranışlarda bulunanların uyarılması noktasında vatandaşlarımıza da görev düşüyor. Dikkatli olacağız, hijyene dikkat edeceğiz ve kalabalık yerlerden uzak duracağız.” diye konuştu.”

TOPKARA “BAŞKANIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM FARKINDALIK YARATMIŞLAR”
Yenişehir Belediyesi’nin başlattığı uygulama ile aracı dezenfekte edilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Topkara, “Büyükşehir Belediyesi Denetim Komisyonunda çalışmaktan geliyorum, evime doğru gidiyordum bir çevirme vardı, baktım ki Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit, tüm ekibi ile sahadalar. Dediler ki: ‘aracınızı dezenfekte edeceğiz, maske ve kolonya vereceğiz.’ Başkanıma çok teşekkür ediyorum farkındalık yaratmışlar. Bir vatandaş olarak kurallara uymak zorunda olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Belediyelerimizin bu tip faaliyetlerini de takdirle karşılıyorum. Teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Yapılan uygulamanın çok yerinde olduğunu belirten Fehmi Ergin ise “Çok güzel bir uygulama, çok hoşuma gitti, önce biraz şaşırdım ama şuan yaşadıklarımızı göz önünde bulundurunca çok yerinde bir uygulama olduğunu görüyoruz. Zaten Yenişehir’de yaşamaktan, böyle bir Başkana sahip olmaktan ve hizmetlerinden dolayı son derece mutluyuz. İnşallah devam edecektir, Başkanımıza inanıyoruz.” Dedi
Yenişehir Belediyesi, Koronavirüsünün yayılmasını engellemek için belirli bir program ve periyot ile çalışmalarına devam edecek.

Yorumlar (0)