Başkan Gökhan Yüksel, İBB'nin İstanbul Stratejik Plan Çalıştayına katıldı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2 gün sürecek “2020-2024 Stratejik Planı İBB Meclis Çalıştayı” açılışına katıldı. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen çalıştay açılışına, İstanbul'un ilçe belediye başkanları ve İBB Meclis üyeleri de katıldı.

YEREL 04.10.2019, 15:54 05.10.2019, 23:14
Başkan Gökhan Yüksel, İBB'nin İstanbul Stratejik Plan Çalıştayına katıldı

Toplantının açılış konuşmasını yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, günün en önemli tanımının “ortak akıl” olduğunu vurguladı. Bu süreçte ortak akıl yoksa başarı elde etme şansının olmadığını söyleyen İmamoğlu, “Birileri ne kadar kapsayıcı olduğunu düşünürse düşünsün, ortak akılla sağladığınız kapsayıcılığın değeri ve derecesi çok daha kıymetlidir. Şeffaflığın, bizim özellikle yönetimimizin çok temel unsurlarından bir tanesi olacağını söyledik. Özellikle şeffaflığı destekleyecek olan en kıymetli refleksin demokratik katılımı güçlendirmek, bu güçlendirmeyi de lafta değil uygulamada da var etmektir.” dedi.

 

"Birlikte karar vereceğiz, birlikte yöneteceğiz"

 

Bu tür toplantıları İstanbul genelinde yaygınlaştıracaklarını belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Mahallelerimizden gelen insanlardan, muhtarlarımızdan fikirlerini alacağız. Aynı şekilde biz, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler tümüyle muhatabımız olacak ve beraber üreteceğiz. Dolayısıyla şehrimizin geleceğine hep birlikte karar vereceğiz. Birlikte karar vereceğiz, birlikte yöneteceğiz.  Bu şehirde yaşayan herkesin kentin geleceğini, kentin güzelleşmesini bu kentin vizyonunu oluşturma konusundaki fikirleriyle güzel bir iş çıkacak. ” dedi.

 

5 yıllık bir stratejik plan hazırladıklarını kaydeden İmamoğlu, “Bir kentin geleceğini 5 yıllık stratejik planla da yönetemezsiniz. 5 yıllık stratejik plan, bir kent için çok kısa vadeli bir çalışmadır. 2050’yi konuşacağız bu kent adına. Uygulayacağımız vizyon ile 2050’de biz nasıl bir kent istiyoruz? Bu şehir nereye gitmeli? Bu şehir, kaba saba binalarda dolu 20 milyonluk bir kent mi olmalı? Yoksa bu şehir dünyanın lokomotifi üretken insanları, yaratıcı insanların en ciddi ve en değerli işlere imza attığı dünyadan bahsedilen konuşulan kaliteli yaşamın öncüsü bir şehir mi olmalı? Bu tarz konularda karar vereceğiz. Kimin adına? İnsanlarımızın adına.” diye konuştu.

 

"Şehrimize hak ettiği hizmeti vermek için gece gündüz çalışacağız"

 

Çalıştayla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, "İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu başkanlığında, ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerimizin de katılımlıyla şehrimizin stratejik planına katkıda bulunmak için bir araya geldik. Kartal'da da hatırlarsınız, temmuz ayında stratejik planımızı yapmak için ‘Mahallemi Dinliyorum’ adıyla etkinlikler düzenleyerek 20 mahallemizde komşularımızla buluşmuştuk. Kartallı komşularımızın ihtiyaçlarını biliyoruz ve İstanbul'un stratejik planlarına bu anlamda katkı sağlamak istiyoruz. Şehrimize hak ettiği hizmeti vermek için hep beraber, gece gündüz çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)