Başkan Gökhan Yüksel, İBB'nin A takımının tanıtıldığı toplantıya katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye başkanı seçildikten sonra kısa sürede yeni çalışma ekibini kurdu. İmamoğlu'nun yeni dönemde beraber İstanbul'a hizmet edeceği A takımının tanıttığı toplantı, Saraçhane'deki iBB'nin merkez binasında yapıldı.

YEREL 09.08.2019, 11:28 09.08.2019, 11:38
Başkan Gökhan Yüksel, İBB'nin A takımının tanıtıldığı toplantıya katıldı

Tanıtım töreninde İmamoğlu'na CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut ve yardımcıları, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile CHP'li diğer ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri eşlik etti.

 

"Çocukların ve gençlerin umutlarını yeşertmeliyiz"

 

Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende Başkan İmamoğlu, yeni yol arkadaşlarına hitaben bir konuşma yaptı. İstanbul’u yönetmenin, dünyanın en kutsal vazifelerinden biri olduğunu vurgulayan İmamoğlu, çocukların ve gençlerin umutlarını yeşertecek bir anlayışla kenti yönetmek istediklerini belirtti.

 

"Kişilere, kurumlara değil, halka hizmet"

 

“İnsana saygı” anlayışı prensibiyle hareket edeceklerini ifade eden İmamoğlu, “Kişilere, kurumlara, özel seçilmiş derneklere, vakıflara değil, topluma, halka hizmet edebilmek. Halka hizmet ederken hiçbir ayrım yapmadan hizmet edebilme karakterini en üst seviyede tutabilmek. Bütün bu kavramlar bizim yol haritamızın ana prensipleri olacaktır” dedi.

 

 

İmamoğlu'ndan 7 maddelik yönetim ilkeleri

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyonkarahisar’da belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği çalıştayda kamuoyu ile paylaştığı 7 maddeye değinen İmamoğlu, belirledikleri ilkeleri şöyle özetledi:

 

“Birinci madde, ‘Tüm hemşerilerimize inanç ve kimlik ayrımı yapmaksızın eşit davranacağız’ anlayışıdır. İkinci madde, ‘Hizmeti belirli bir zümre için değil halk için yapacağız’ anlayışıdır. Üçüncüsü, ‘Dar gelirli mahallelerimize pozitif ayrımcılık yapacak, engelli ve dezavantajlı guruplara hak ettiği hizmeti mutlaka fazlasıyla ve yerinde vereceğiz’ anlayışıdır. Dördüncüsü, ‘Sosyal belediyecilik adına sağ elin verdiğini sol elin görmediği, yoksulluğun teşhir edilmediği’ bir anlayış. Beşincisi, ‘Her kuruşun hesabını veren, şeffaf denetimlerle millete sürekli yüzü dönük bir şekilde hizmet etme anlayışıdır. Çok önem verdiğimiz altıncı madde, ‘Adil olmak’. Yani İBB, bu şehrin insanına, her ortamda adil davranacak. Yedincisi, ‘İBB yönetici atamalarında liyakate önem veren, partizanlık yapmadan insanları kucaklayan, özellikle işinin ehli insanlara işi teslim etme’ anlayışıdır.

...

Yorumlar (0)