banner758

Başkan Ergin: Tek Tesellimiz Can Kaybı Yok

Ayvalık’ta akşam saatlerinde oluşan fırtına ve hortum nedeniyle, Küçükköy, Sarımsaklı, Çamlık ve yakın bölgelerinde birçok ev ve işyeri hasar gördü.

YEREL 12.02.2021, 11:37
Başkan Ergin: Tek Tesellimiz Can Kaybı Yok

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle, olası bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü söyledi. Ergin, “Hortumun geçtiği yerlerde ciddi hasarlar yaşanmış. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle insanların dışarıda bulunmaması büyük bir felaketin önüne geçti. Hemşehrilerimize geçmiş olsun, kimse merak etmesin, hasar gören yerlere yetişmeye çalışıyoruz, buradayız, sahadayız, can kaybı olmaması tek tesellimiz" dedi.



Ayvalık Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park Bahçeler ve Zabıta müdürlüğü ekipleri hayatın doğal akışını bozmamak için tüm personeliyle, zarar gören yerlere müdahale etti. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, sabahın erken saatlerine kadar çalışmalar sırasında sahada hasar gören yerleri birim amirleriyle birlikte tespit etmeye devam ediyor. Akşam yaşanan hortum nedeniyle Ayvalık Belediyesi işletmelerinden Paşa Limanı Restaurant’ta ağır hasar meydana geldi.

Ayvalık ilçesinde etkili olan şiddetli fırtına ve dolu yağışında, beş ev ile bir işyerinin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Uçan çatı parçaları ve devrilen ağaçlar park halindeki araçlara zarar verdi. Bölgede elektrik kesintisi yaşandı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ayvalık İtfaiye Daire Amirliği´ne bağlı ekiplerin çalışmaları sürdürüyor.

Yorumlar (0)