banner773

Başkan Ercengiz:Turistler Salda Gölü ve lavanta bahçelerini de görmeli

Başkan Ercengiz, Burdur ve Isparta'nın tarım ve hayvancılığını Antalya'nın turizmi ile bir bütün haline getirilmesine dikkat çekti

YEREL 30.09.2019, 19:27 30.09.2019, 19:39
Başkan Ercengiz:Turistler Salda Gölü ve lavanta bahçelerini de görmeli

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Hürriyet Akdeniz editör masasının konuğu oldu.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz,  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Hürriyet Gazetesi Bölge Müdürü Salim Uzun ile birlikte kahvaltıda buluştular. Bu önemli buluşmada Antalya, Isparta ve Burdur’un sorunlarını, projelerini, hedeflerini değerlendiren Muhittin Böcek, Şükrü Başdeğirmen ve Ali Orkun Ercengiz, özellikle turizm planlamaları, yeni pazarlar ve ortak hareket konusunda dikkat çekici tespitler yaptı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Toplantıda ortaya çıkan ana fikirlere değinerek, Bölgemizin iller bazında değil de bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Burdur ve Isparta'nın tarım ve hayvancılığını Antalya'nın turizmi ile bir bütün haline getirilmesine dikkat çeken Başkan Ercengiz, “Hem Burdur'umuzda hem de Isparta'da turizm açısından birçok eşsiz bölge var. Antalya özellikle yaz aylarında Dünya'nın merkezi konumunda oluyor. Antalya'ya gelen milyonlarca turistten Burdur ve Isparta da böylece daha fazla faydalanacak. Hep söylediğimiz gibi bizler Burdur için elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız. Önümüzdeki günlerde bu konularla ilgili olarak proje bazında da Belediyelerimizle işbirliği içinde olacağız.” Dedi.

“Turizmi Planlanırken,  Batı Akdeniz olarak bakmalıyız”

Antalya’ya 1 saat uzaklıkta bulunan illerin tanıtımının daha iyi yapılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Ercnegiz, “Turistler turlara katılıp Salda’yı, İsparta’daki lavanta bahçelerini de görmeli. Yani biz turizmi planlarken Batı Akdeniz olarak bakmalıyız. Bu anlayış 3 ilin de potansiyelini artırır. Kış turizmi de canlanır. Elimiz­de Burdur ve Salda Gölü gibi çok önemli değerler var. Antalya 15 milyon turist ağırlıyor. Biz bu 15 milyon turistin yüzde 5’inden yararlansak inanılmaz bir sonuç çıkar ortaya. Çünkü Burdur’da yabancı tu­rist potansiyeli yok. Salda’ya gelen turistin büyük bölümü yerli. Şeklinde konuştu.


“Güç Birliği Konusunda Bir Araya Gelmek, Sektöre İvme Kazandırır”

Burdur’daki ciddi süt üretiminin doğru projelendirilerek potansiyelinin büyüyebileceğini belirten Başkan Ercengiz, “Süt üretimimiz günlük bin 100 tonun altına hiç düşmedi. Biz bu üretimi çok daha iyi de­ğerlendirmek istiyoruz. Bu konuda Antalya ile nasıl bir araya gelebileceğimizi düşü­nüyoruz. Eğer doğru bir proje üretebilir ve sütün tüketiciye ulaştığı kanalları daha etkin hâle getirirsek potansiyelimizin daha da büyüyeceğini öngörüyoruz. Elmanın suyunu, sirkesini, kurusunu hatta cipsini üretiyoruz. Yine kirazda Türkiye üçüncüsüyüz. En son tek­noloji ve donatılan stok alanlarımız var. Bu tesislerin kurulması için çok büyük mücadeleler verdik ve başardık. Turizm çeşitliliği ve güç birliği konusunda Burdur ve Antalya ile bir araya gelmek sektöre inanılamaz bir ivme kazandırır. Açık söylüyorum; üç ilden bi­rinin olmadığı turizm destinasyonu topal kalıyor.Biz birbirimizi destekleyerek büyümeliyiz.” Dedi.

Yorumlar (0)