Başkan Ercengiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde İncelemelerde Bulundu

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

YEREL 17.08.2019, 13:06
Başkan Ercengiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde İncelemelerde Bulundu

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz,  Burdur Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Can dostlarımızın daha sağlıklı, güvenli, ve modern hizmet alabilmeleri için devam eden düzenleme ve yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Ercengiz, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi personelleri ile görüşerek istişarede bulundu.

Gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelere ilişkin açıklama yapan Başkan Ercengiz, önümüzdeki günlerde başlayacak olan eğitim - öğretim yılı için Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında çalışmalar yürüteceklerini belirterek, “Yeni eğitim -  öğretim yılı açıldıktan sonra, Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile yapacağımız görüşmeler neticesinde, çocuklarımızın düzenli olarak  Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etmesini sağlanıp, hayvan sevgisinin küçük yaşta aşılanmasının planlandığı bir projeyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Barınağımızdaki iyileştirme ve düzenleme çalışmalarımız devam ediyor.  Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'mizde gerek kedi, gerekse köpeklerimizin durumunun iyi olduğunu gözlemledik. Yeni doğum yapmış annelerimiz ve yavruları, ayrı bölümlerde bakımları yapılıyor. Vatandaş ihbarıyla alınarak, barınağımıza getirilen dostlarımızın ise tedavileri sürüyor. Tedavileri ve kısırlaştırmaları yapıldıktan sonra yine doğal ortamlarına salınacaklar. Bu çalışmaların yanı sıra,  Rehabilitasyon Merkezi'mizin civarında sayısı kesin olmamakla birlikte, 500 ila 1000 arasında hayvanımız yine Burdur Belediyesi Veteriner Hizmetleri Birimi tarafından besleniyorlar.  Personelin ilgili olduğu, elinden gelen gayreti gösterdiği ve hayvanlarımızın gayet sağlıklı göründüğünü gözlemledik. Çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. Bunun için de sürdürülen çalışmaları yakından takip ediyorum..” Şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)