banner773

Başkan Ercengiz'in 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

YEREL 07.03.2021, 12:33
Başkan Ercengiz'in 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü, emeğine, kimliğine sahip çıkmak isteyen kadınların onurlu direnişinin yıl dönümüdür.

Birleşmiş Milletler Örgütü 1975 yılını Dünya Kadınlar Yılı olarak ilan etmiş ve 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart’ın tüm kadınlar için Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanması kararını almıştır. Böylece 8 Mart, dünyada kadınların yüzyıldır yürüttüğü özgürleşme mücadelesinin kutlandığı ve kadınların güncel taleplerinin ifade edildiği bir gün haline gelmiştir.

Kadınlar, sadece bir anne değil; doktor, mühendis, öğretmen gibi meslekler başta olmak üzere çalışma yaşamı içinde yer alarak ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde büyük katkıları vardır.

Kadınların olmadığı bir dünya da, gelecek de düşünülemez. ‘Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ diyen ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, gerçekleştirdiği devrimlerle Türk kadının layık olduğu haklara kavuşmasını sağlamıştır.

Çağdaş Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte Türk Kadını, eğitimden çalışma hayatına, bürokrasiden siyasete, spordan sanata kadar her alanda önemli rollerde yer almıştır. Ayrıca günümüzde ise kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık meselesinde, toplum olarak vicdani ve ahlaki bir adalet anlayışına ve kabulüne ihtiyaç duymaktayız.

Toplumun her alanında, siyasette, ekonomide, üretimde, eğitimde yaşanan cinsiyet ayrımcılığının ve kadın cinayetlerinin son bulduğu daha çağdaş, daha özgür ve daha güçlü bir ülke olmanın özlemi ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum”

Yorumlar (0)