Başkan Ercengiz'in 10 Kasım Mesajı

Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, Büyük Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’uncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

YEREL 09.11.2019, 12:00 09.11.2019, 16:06
Başkan Ercengiz'in 10 Kasım Mesajı

Başkan Ercengiz'in mesajı şu şekilde:

"Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi liderimiz, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 81’inci  yılında ulusça saygı, sevgi, minnet ve özlemle anıyoruz.

Atatürk, dünyada hayranlık uyandıran başarıları, düşünceleri, barışçı kimliği, liderlik yeteneği, üstün kişiliği, ülküleri ve geleceğe ışık tutan öngörüleriyle tarihe ve insanlığa mal olmuş bir önderdir. Büyük Önder Atatürk, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız Türkiye ülküsü doğrultusunda yönlendirerek zafere ulaştırmıştır.

Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; "Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar" demek suretiyle kurduğu cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir.

Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın huzuru ve güvenini de savunan büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözünü, dünyanın silah seslerinin kirliliğiyle boğulduğu mevcut ortamda şiar edinmek, başta Türk Toplumu olmak üzere tüm dünyanın görevi olmalıdır. 20. yüzyılın başlarında Türkiye’nin ve dünyanın gidişatını iyi bir şekilde analiz eden Atatürk’ün söylemlerinin haklılığı bugün her ortamda ve her koşulda gözlenmektedir.

Her 10 Kasım'ın üzerimizde oluşturduğu kaçınılmaz hüzne rağmen, anlam ve önemi bakımından büyük bir gün olduğunu sanırım artık daha iyi anlıyoruz. Atatürk'ün izinde yürüyen ve ulaştığı çizgiyi daha ileriye götürebilecek bir kuvvetin varlığını damarlarında hisseden Türk gençliği, kendisine yakışan başarıyı elde etmekte ve etmeye de devam edecektir.

Aramızdan ayrılışının 81.  yılında, Türk Ulusunun gönlünde ölümsüzleşen Yüce Önder Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet, şükran ve özlemle anıyoruz."
 

Yorumlar (0)