BAŞKAN ATAÇ'TAN ESBALDER'E ZİYARET

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehir Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği’ni ziyaret etti. Buluşmada dernek üyelerine belediye çalışmalarını anlatan Başkan Ataç, birçok proje hakkında bilgi verdi.

YEREL 09.02.2019, 11:45 09.02.2019, 11:45
BAŞKAN ATAÇ'TAN ESBALDER'E ZİYARET

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehir Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (ESBALDER) üyeleri ile bir araya geldi.

Ziyaretinde Başkan Ataç’ı karşılayan ESBALDER Başkanı Osman Demirtaş, dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Ataç daha sonra dernek üyelerine hitap ederek Tepebaşı Belediyesi’nin sağlık, spor, temiz enerji ve eğitime yönelik çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ataç, “Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nden 4 senede 40 binden fazla çocuğumuz yararlandı. Amacımız çocuklarımızın ağızındaki çürükleri sıfırlayabilmek. Kliniğimiz son teknoloji ve ücretsiz. İşte bu, örnek bir belediyecilik ve koruyucu hekimlik uygulamasıdır. Matematik Evi’nin açılışını yaptık. 4. sınıftan itibaren her yaşa hitap ediyor. Katılanlar, eğlenerek matematik öğreniyorlar. İnşallah seçimi kazandığımızda daha da büyüğünü açacağız.  4 sene önce Su Sporları Merkezi’ni açtık. Tepebaşında yüzme bilmeyen çocuk kalmasın, dedik. O bina yeşil bir bina yani doğayı ve çevreyi koruyan bir bina. Senede 25 bin kişi kullanıyor. Engellilerimizden çocuklarımıza, yaşlılarımıza kadar herkes faydalanıyor. Bir iş yaparken her şeyi ve herkesi düşünüyoruz. 1999’da Tepebaşı’nda bir spor sahası bile yokken şimdi herkesin parmakla gösterdiği örnek bir belediye olduk” ifadelerini kullandı.

Başkan Ataç konuşmasında Yunus Emre Spor Tesisleri, Alzheimer Konukevi, Engelliler Montaj Atölyesi, temiz enerji çalışmaları, Yaşam Köyü, Gökkuşağı Kafe, gibi merkezler hakkında da bilgiler verdi. Ataç verdiği bilgilerin ardından üyeler ile sohbet de etti ve “Bugün sizlerle bir araya geldik, çok keyifli bir toplantı gerçekleştirdik. Dernek olarak karşılaştığınız sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağız, bizim belediyecilik anlayışımızda derneklerin önemli bir yeri var. Sizlerin faaliyetlerinizi ve hedeflerinizi de zevkle dinledim. Sizlerle güzel ilişkilerimiz var ve bundan dolayı da çok memnunum” değerlendirmesinde bulundu.

ESBALDER Başkanı Osman Demirtaş ise “Ahmet Başkanımızdan Allah razı olsun. Derneğimizin kurulduğu günden bu yana bizim yanımızda oldu. Bu yakınlığı her zaman hissettirdiği için teşekkür ediyoruz, çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

Buluşmada daha sonra Başkan Ataç derneğin anı defterini imzaladı ve Demirtaş da Ataç’a dernek tişörtü armağan etti. Ziyaret, hep birlikte çektirilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Yorumlar (0)