BAŞKAN ATAÇ: TÜRKİYE, ESKİŞEHİR OLSUN!

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın İsmet İnönü-2Caddesi’ndeki seçim iletişim merkezi, soğuk havaya karşın Eskişehirlilerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Açılışta konuşan Başkan Ataç, “Bugün Eskişehir, Atatürk’ün olmasını istediği gibi bir kent, Cumhuriyet kenti oldu. Onun ilkelerine, devrimlerine, hukuk devletine, laik cumhuriyete sadık kalarak yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YEREL 24.02.2019, 16:18 24.02.2019, 16:18
BAŞKAN ATAÇ: TÜRKİYE, ESKİŞEHİR OLSUN!

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın İsmet İnönü-1 Caddesi’nde yer alan seçim iletişim merkezinin açılışına vatandaşlar adeta akın etti.

Açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Çınar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞINIZI ASLA EĞDİRMEDİK

Açılış töreninde kürsüye, yoğun alkış ve tezahüratlar eşliğinde çıkan Başkan Ataç konuşmasına, “Sevgili Tepebaşılılar hepiniz hoş geldiniz,şeref verdiniz, destek verdiniz, güç verdiniz. Soğuğa rağmen yine buradasınız, teşekkür ediyoruz. Soğuk iklimin insanı dik olur, başı eğilmez, korkmaz, inandığının peşinden ayrılmaz. Biz de 20 yıldır Tepebaşı’nda böyle yaptık” diyerek başladı.

Daha sonra Tepebaşı’nın eski günleri ve yaşanan gelişime dikkat çeken Başkan Ataç, “Buraların eski halini hatırlarsınız;bu caddeden Doktorlar Caddesi’ne doğru çok az insan geçerdi. Tepebaşı küçük bir kasabaydı, market değil iri bakkal bile bulunmazdı. Foseptikleri dışarılara akan bir Tepebaşı vardı. Ama bugün, sizlerin desteği ile bugünlere geldik, şükürler olsun. Önümüzdeki günlerde ise daha iyi noktalara geleceğiz. Çünkü Eskişehir, Tepebaşı ve Odunpazarı her şeyin en iyisini hak ediyor. Yine söylüyorum; sizler olmasanız, bizler de bugün olmazdık. Sizlerin başını asla eğdirmedik; bizim başımızı da kimse asla eğdiremez. Önümüzdeki 5 yılda daha önemli şeyler olacak. Bakın; bu dönemde şu iktidarın yaptıklarından kimse memnun değil. TÜSİAD dün çok önemli araştırmaların sonuçlarını açıkladı, tarımda bu hale nasıl gelindiğini ifade etti. Yerel kalkınmadan da bahsettiler. Bizim Eskişehir’de yıllarca yaptığımız buydu. Yerelde güçlü olmazsanız, hiçbir yerde güçlü olamazsınız. Enflasyon %16’lara çıkmış, işsizlik %12,5’e ulaştı. Bugün 4 milyon işsiz vatandaşımız var. Belediyemize 100 kişi geliyorsa, 90’ı iş için geliyor, yazık değil mi? ‘Kriz yok’ diyorlar, şu dönemde organize sanayide 8-10 bin insanımız işsiz kaldı. Bu insanlar ne yapacak” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’YE BAYRAM YAŞATACAĞIZ

Başkan Ataç konuşmasının devamında ise “31 Mart’ta hepimiz aklımızı başımıza alacağız ve oyumuzu ona göre atacağız. Bu, Türkiye’nin son şansı. İzmir’i alacağız, İstanbul’u alacağız, Ankara’yı alacağız. Bundan sonra da iktidar da kalamayacaklar. Türkiye, Eskişehir olsun arkadaşlar. Ülkemizde birçok vatandaşımız kendi şehrinden önce Eskişehir’in seçim sonuçlarını takip ediyor. Kentimiz son derece önemli. Bizler de 31 Mart’ta Türkiye’ye bir bayram yaşatacağız. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 22 kez Eskişehir’e geldi. Bugün Eskişehir, Atatürk’ün olmasını istediği gibi bir kent, Cumhuriyet kenti oldu. Onun ilkelerine, devrimlerine, hukuk devletine, laik cumhuriyete sadık kalarak yolumuza devam edeceğiz. Yolumuz açık ve aydınlık olsun arkadaşlar” şeklinde konuştu.

CHP’Yİ BİRİNCİ PARTİ YAPACAKSINIZ

Programda konuşan CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar ise“Bu soğuk havada bile bizleri yalnız bırakmıyorsunuz. Biliyorum, sizler CHP’yi 31 Mart’ta da birinci parti yapacaksınız. Sizlerin bu inançlı duruşu bizlere de şevk veriyor, cesaretlendiriyor. Sizlerle beraber bu işi başaracağız. Ülkede işler düzgün gitmese de Eskişehir’de her şey halkımız için düzgün ilerliyor. Çocuklarımıza güven içinde bırakabileceğimiz bir kenti başkanlarımız ortaya çıkardı ve bundan sonra da çalışmalarına devam edecekler” diye konuştu.

BÜYÜK FARK İLE KAZANACAK

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Ramis Tunca ise konuşmasında, “Tepebaşı’nda güç birliği konusunda hiçbir tereddüdümüzün olmadığını açıkça ifade etmek istiyorum. Ahmet Abi bizim de abimiz, hepimiz onun arkasındayız. Kendisinden bu seçimde bir fark bekliyoruz inşallah” sözlerini kullandı.

BU ŞEHİR DAİMA ATATÜRKÇÜ, DEMOKRAT OLARAK KALACAKTIR

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise “Her şiddetli soğuğun sonunda mutlaka bahar ve yaz gelir. Siyasette de öyle olacak. İnşallah kullanacağınız oylar ile 31 Mart sonrası, şehrin kaderine yeni yeni güzellikler ekleyeceğinize eminim. 1923, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bizlere yeni bir devlet bahşettiği tarihtir. Bugünkü iktidar ise Türkiye’nin kuruluşunun 100. yılına birkaç yıl kala, tek adam rejimine döndü. Bu iktidar 2023 tarihini de özellikle seçmiştir, tek adam rejimini tamamen oturtmak istemektedir. 86 milyonun kaderini, bir adamın iki dudağı arasına bırakmak istemektedirler. Buna müsaade etmeyeceğiz. 2023’te inşallah, tekrar parlamenter sisteme dönecektir Türkiye. Sizin huzur, güven, mutluluk duyduğunuz bu şehir de daima Atatürkçü, demokrat olarak kalacaktır; Cumhuriyetin hakim olduğu bir sistem hakim olacaktır. Bu memlekette, bu şehirde ranta imkan vermeyeceğiz. Bu şehrin yağmalanmasına imkan vermeyeceğiz. Bu şehrin güzelliklerini size emanet ediyoruz ve sizler ile birlikte onların bekçisiyiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DE ÇOĞUNLUĞU DA ALACAĞIZ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da konuşmasında, “Bugün yine bir merkezimizi açarak halkımız ile kucaklaşıyoruz. Mutlaka CHP’lilerin olduğu yerde halk, halkın olduğu yerde de CHP’liler var. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; Eskişehir bugün huzur ve güven içindeyse, belediyelerimizin katkısı ve payı büyük. Sizin de payınız büyük çünkü Eskişehirliler, demokrasiden, insan haklarından, laiklikten, Atatürkçülükten yana insanlar. Eğitim sistemimizle, ekonomimizle, dış politikalarımız ile batmış durumdaki bir ülkede, Eskişehir bir umut. Eskişehir’deki bu umudu daha da büyütmeliyiz. Türkiye’nin rahata kavuşması için bütün şehirlerin Eskişehir gibi olması lazım. Bunun da yolu 31 Mart ve gerçekten 31 Mart Türkiye için bahar olacak. İstanbul ve Ankara’yı da almak sureti ile 17 yıldır ülkeyi mahveden bu iktidarı alaşağı etmenin yolunu bulacağız. Eskişehir’de, Odunpazarı’nda, Tepebaşı’nda, dış ilçelerde belediyeleri alarak Büyükşehir’de çoğunluğu da alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından partililer, vatandaşlar ile birlikte seçim iletişim merkezinin açılışını gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)