Başkan Ali Orkun Ercengiz Mahalle Muhtarları ile Toplantı Yaptı!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, belediye meclis salonunda düzenlenen toplantı ile mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

YEREL 04.10.2019, 17:00 05.10.2019, 23:14
Başkan Ali Orkun Ercengiz Mahalle Muhtarları ile Toplantı Yaptı!

Burdur Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ve Başkan Ercengiz’in başkanlık yaptığı toplantıya Başkan Yardımcısı Ali Say, birim müdürleri ve muhtarlar katıldı. Düzenlenen toplantıda kent merkezindeki mahallelerden gelen talep ve şikayetlerin durum tespiti yapılarak, öncelikli ihtiyaçlar doğrultusunda uygulanacak çalışmalar görüşüldü.

Toplantıda yaptığı konuşmada her zaman olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de yine karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak,  kenti birlikte yönetmeye devam edeceklerine vurgu yapan Başkan Ercengiz, edeceğiz. “ Mahallelerimizde eksik neyse biz bunu çalışanlarımız, başkan yardımcılarımızla birlikte değerlendiriyoruz. Fakat yatırımlarımızı ve çalışmalarımızı sürdürebilmemiz için yeterli kaynaklarımız maalesef kısıtlı.

İller Bankası’ndan Mayıs ayında 4 milyon liralık bir asfalt kredisi talebinde bulunduk,  bu güne kadar karşılığını alamadık. Kredimizin değerlendirildiği yönünde bir bilgi geldi. Özellikle Bağlar Mahallesi, Emek Mahallesi, Fevzi Çakmak, Hızırilyas, Armağan İlci Mahallelerinde, düzenlemesi gereken alanlar vardı.  Bir taraftan yol yapıyoruz,- bir taraftan da alt yapı çalışmaları tamamlıyoruz, sonrasında asfaltımızı döküp, vatandaşımızı kışın yağmurdan çamurdan kurtarmak istiyorduk. Temmuzun 15’ine kadar bekledik, ancak asfalt kredisi ile ilgili bir yanıt alamadık. Meclisimizden genel bir kredi için yetki aldık, ancak bunla ilgili de olumlu bir yanıt alamadık ne yazık ki, sadece asfalt kredisi değil derdimiz. Şuan daralan ekonomi içersinde belediyemizin tahsilatları %65’lere geriledi ve inşaat sektöründeki hızlı düşüşün neticesinde, ruhsat ve iskan harçlarının oldukça düşük seyretmesi nedeniyle şuan Burdur Belediyesi olarak biz rutini ancak sürdürebiliyoruz. Gerekçesi de şu 8 Milyonluk bir otogar onarımı, 4 milyon liralık Bedesten Çarşısı tamiratı bize 12 Milyon liralık bir ekstra bir yük yükledi. Ama yapılması gerekiyordu ve yaptık. Özellikle alt yapı yatırımları ile ilgili planlarımız biraz geç de olsa belli bir sürece girdi. Elimizden geldiğince kaynaklarımızı doğru ve etkin kullanarak Burdur halkına hizmet veremeye hep birlikte devam edeceğiz. “ şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)