Başkan Akpolat: Kim Ne Derse Desin Biz Yaptığımız İşlerle Gündem Olacağız!

Deniz Olgun'un sunduğu Gazetekritik sosyal medya hesaplarından yayımlanan "Kritik Sorular" programın konuğu Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat konuk oldu.

YEREL 18.06.2020, 11:59 18.06.2020, 13:13
Başkan Akpolat: Kim Ne Derse Desin Biz Yaptığımız İşlerle Gündem Olacağız!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Gazetekritik’te Deniz Olgun'un sunduğu ‘Kritik Sorular’ programına konuk oldu. Başkan Akpolat, pandemi süresince vatandaşın hizmetine  sundukları işlerden bahsederek süreci değerlendirdi.

Başkan Akpolat'ın’in konuşmasından satır başları:

''Pandemi Sürecini Vatandaşa Hizmet Ederek Geçirdik''

Pandemi yerel yönetimler açasından süreci yaşarken kendimizi adapte ettiğimiz bir durumdu. Hızlıca önlemlerimizi almaya başladık, personellerimizi bilgilendirdik ve koşulları yaratarak kendi düzenimizi oluşturduk. Çok yoğun bir süreci hep birlikte vatandaşa hizmet ederek geçirdik. Biz belediye başkanı olurken  hem İstanbul Belediye başkanı hem biz yaşadığımız şehirleri akıllı kentler haline getireceğiz diye söz vermiştik. Pandemi süreci de  dijitalleşme noktasında akıllı kent projesi hız kazandı.  Bu dönemin başarısının en büyük kaynağı dayanışma oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hem bizler elimizden geldiğince bu dayanışmayı büyütmeye çalıştık.Bir dayanışma askısı projesi başlattık. Ve vatandaşlarımıza ulaşarak dayanışma ağlarını kurarak vatandaşa da bunu yansıttık.Sürecin başından itibaren yapılması gereken her çalışmamızı yaptık.

''Beşiktaşın Zenginliğini Öğrenciye Aktarıyoruz''

Beşiktaş tarihi bir oyla seçimi kazandı. Seçimlerde yüzde 84’lük bir oy oranıyla seçildik. Beşiktaş’ta göreve gelirken herkese eşit anlamda hizmet vereceğimize söz verdik. Türkiye’nin en başarılı üniversiteleri ve en başarılı öğrenciler burda. En büyük eksikliğimiz kütüphane kent kütüphanesi tasarlıyoruz onu bitirene kadar Dikilitaş'ta bir kütüphaneyi tamamladık açılışını yapacağız. Beşiktaş çok zengin bir kent bu zenginliği öğrenciye nasıl ulaştırırız bunların çözümünü düşündük. 'Öğrenci Ye' diye bir aplikasyon kurduk. Her işletme kendi bünyesinde 10 kişilik kontejanları açıldı. Öğrenciler kendilerine en yakın yere gidip ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Öğrencilerimiz için onların ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü proje ürettik. Onların bu kentte bu ülkede kalmalarını sağlamağa çalışıyoruz. Bunların karşılığında onlardan sadece haftanın bir günü bir saat Yaşlı Bakım Merkezleri’nde vakit geçirmelerini istiyoruz. Yaşlısıyla, genciyle,çocuğuyla,engellisiyle yaşayan bir kent tasarladık. Öğrencilerle ilgili çok kapsamlı bir projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

'Vatandaşı Çözümün Paydaşı Yaptık'

Aldığımız oy oranıyla üzerimizdeki sorumluluk çok fazla. Attığımız her adımda yaptığımız her işte hesap verebilmek zorundayız. Buradaki vatandaş hesap soran ,sorgulayan ve geri dönüş bekliyor. Yeni nesil belediyeciliği hayata geçirmek açısından burada bir sorumluluğumuz ve zorunluluğumuz var. Çünkü artık yeni nesil belediyecilikte vatandaş sorduğu bir soruya hızlıca cevap almak istiyor biz bunu iletişim kanallarını açarak katılımcılığı artırarak bu kaygıyı ortadan kaldırdık ve arttırarak devam edeceğiz. Vatandaşı çözümün paydaşı yaparsanız beraber yönetmeye çalışırsanız bu saydığımız şeyler bizim için bir avantajdır. Biz sürece dayanışmayla yürütmeye çalıştık.

'Biz Sadece İşimizle Gündem Olacağız'

Bu işin iki türlü ayağı var biri seçilmeden önce biri seçildikten sonra Ekrem İmamoğlu gerçekten o samimiyeti herkese geçirdi birinci pay onundur. Örgütten yetişmiş olmamız ve partinin çekirdeğinden gelmemiz büyük bir avantaj. Bu bir inanç meselesi inandık ve başardık şimdi dediğimiz şeylerin altını dolduruyoruz. Kim ne derse desin biz yaptığımız işlerle gündeme geleceğiz.  Biz sadece işimizle gündem olacağız söz verdiğimiz işleri hayata geçireceğiz günün sonunda vatandaş yapılan işe bakarak not verecektir.

Yorumlar (0)