Balçovalı Çocuklara Felsefe Atölyesi

Balçova Belediyesi’nin çocukların gelişimini desteklemek amacıyla açtığı Felsefe Atölyesi’nin çalışmaları başladı. Kent Belleği Merkezi’nde bir araya gelen çocuklar çağımızın geçerli kişisel becerilerine sahip olma imkanına kavuşacak.

YEREL 26.11.2021, 08:40
Balçovalı Çocuklara Felsefe Atölyesi

Balçovalı Çocukların bağımsız düşünebilme, özenli vatandaş olabilme,  konuşma ve tartışma becerilerini geliştirme gibi yeteneklerini geliştirebilecekleri Felsefe Atölyesi ilk çalışmasını yaptı. Kent Belleği Merkezi’nde başlayan Felsefe Atölyesi çalışmaları ile Balçovalı Çocukların eleştirel ve yaratıcı düşünme yetenekleri kazanıp neden sonuç ilişkisi kurabilmeleri için gerekli eğitimler verilecek.

Balçova’da ilk kez böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Günümüzde çocuklarımızın eğitimi için sadece müfredat içerikleri yeterli olmuyor. Daha farklı düşünen, daha farklı yetenek ve becerileri olan çocuklar bir adım önde oluyor. Biz de Felsefe Atölyesi ile çocuklarımıza bu ayrıcalıkları kazandırmak istiyoruz. Her bir kur dört hafta sürecek ve her ay farklı çocuklarımız eğitime katılabilecek” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)