Balçova’da Kadınlara özel Danışma Merkezi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Balçova Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Yüzlerce kadının katıldığı açılışta, her meslekten bir kadın temsilci kadınlara dair görüşlerini dile getirerek hak arama mücadelesini diri tutacaklarını dile getirdi.

YEREL 08.03.2021, 16:34 08.03.2021, 16:52
Balçova’da Kadınlara özel Danışma Merkezi

Kadın Dostu Belediye olan Balçova Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınların yararlanabileceği Kadın Danışma Merkezi’ni hizmete açtı. Bir Psikolog ve Sosyal Hizmet Uzmanının görev yapacağı merkezde kadınlar randevu sistemi ile hizmet alabilecek. Merkezin açılışı öncesinde Balçova Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar; şehit olmuş, mesleğini yaparken hayatını kaybetmiş ve şiddete uğrayarak katledilmiş kadınlar anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşını okudu.

Balçova’da yaşayıp farklı mesleklerde görev yapan kadınların konuşmasının ardından kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Biz bugün burada özgürce toplanıp haklarımızı savunabiliyorsak bunu Cumhuriyete borçluyuz. Burada farklı mesleklerden kadınlar haykıra biliyorsa. Ben bir kadın belediye başkanı olduysam bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Balçova’da birçok hakkımız var. Çünkü Balçovalı kadınlar güçlerinin farkında. Balçova’da kadına rağmen ya da kadın olmadan hiçbir şey yapılamaz. Ancak yapacak daha çok işimiz var. Ülkemizdeki tüm kadınlar haklarına kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

Yorumlar (0)