banner758

Balçova’da Halaylı, Zeybekli Kongre

Cumhuriyet Halk Partisi Balçova’da tek adayla girilen seçimde mevcut Kadın Kolları Başkanı Binnur Akın delegelerin geçerli oyların tamamını alarak yeni içe başkanı oldu. Binnur Akın ilk mesajında “Yerelde iktidarı yakaladık şimdi birlik olacağız ve Türkiye’ye baharı getireceğiz” dedi.

YEREL 16.12.2019, 13:20
Balçova’da Halaylı, Zeybekli Kongre

Balçova'da 8 yıldır başarılı bir şekilde ilçe başkanlığını yürüten oturan Aygül Eryılmaz’ın aday olmadığı kongre coşkulu bir şekilde başladı. Divan Başkanlığını Önceki dönem İzmir Milletvekilli Sabri Ergül’ün yaptığı kongreye CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İl Başkan Yardımcıları, Milletvekili Tacettin Bayır, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Eski Milletvekilleri Ali Yiğit ve Musa Çam, Önceki Dönem Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İyi Parti Balçova İlçe Başkanı Hicran Helezür ve sivil toplum örgütü yöneticileri ve partililer katıldı. Halaylar çekilen, zeybek oynanan kongrede emektar partililere ve görevi teslim eden yönetim kurulu üyelerine de plaket verildi. 

Kongrenin açılışında 2018-2019 faaliyetleri hakkında bilgi veren İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz “Öncelikle görev sürelerimiz boyunca birlikte çalıştığım yönetim kurulu üyelerimize, kadın kollarımıza ve gençlik kollarımıza teşekkür ediyorum. Balçova’daki başarı kesinlikle tesadüf değildir. Biz Balçova’da yerel yönetimde olan belediyemiz ile uyumu çalışarak başarımızı her yıl artırdık. Balçova’da yaptığımız çalışmalar ile Türkiye’ye örnek olan işlere imza attık. Kapı kapı gezerek başka partilere oy vermeye meyilli olan vatandaşlarımızı ikna ederek sandığa götürdük. Sandıkta kullanılan oyları çok iyi takip ederek başarımızın takipçisi olduk. Sadece ilçemizde değil Anadolu’nun kırsal bölgelerinde yaşayan çocuklarımıza da ulaştık. Belediyesi olmayan ilçe örgütlerimize destek olduk. Üyelerimiz destekleri yeri geldiğinde el emekleri ile çocuklarımıza atkı olduk, kitap olduk, palto olduk ve bilgisayar olduk. Benim için en büyük onur bu partinin bir emekçisi olmaktır. Bu partide değil ilçe başkanı olmak, her gün kapının önünü süpüreceksin dense bile seve seve yaparım. Ömrümün sonuna kadar partimize ve ülkemize hizmet edeceğim. Bana bu güne kadar verdiğiniz destekler için hepinize gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Cumhuriyet Halk Partili her üyenin onurla mücadele ettiğini ifade eden İl Başkanı Deniz Yücel “Kurtuluş Savaşı veren atalarımız nasıl özgür ve tam bağımsız bir Türkiye için mücadele ettiyse sizler de bugün ülkemizde yaşayan her vatandaşın daha mutlu daha huzurlu, özgür ve bağımsız bireyler olarak yaşaması için mücadele ediyorsunuz. Kadınlarımızın şiddet görmemesi için, çocuklarına kıyafet alamayan anne babaların intihar etmemesi için aklı hür, vicdanı hür bireyler yetiştirmeleri için mücadele ediyorsunuz. Biz zor bir seçim süreci yaşadık. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na inanılmaz iftiralar attılar. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun anasının ak sütü gibi kazandığı seçimi iptal ettiler. Aynı şekilde Balçova’da 15 yıl onuruyla halkına hizmet etmiş Balçova Belediye Başkanımız Mehmet Ali Çalkaya’ya da son gün bir kumpas kurdular. Ancak sizler, Balçova ilçe örgütümüz yılmadınız. Kumpasın karşısında boynunuzu eğmediniz. Adayımız Fatma Çalkaya’nın % 68 oy alması Genel Merkezimizin dik durması sizlerin de bu kararlı mücadeleniz sonucunda gerçekleşmiştir. Bu başarıda emeği olan başta ilçe başkanımız Aygül Eryılmaz olmak üzere tüm Balçova örgütümüze canı gönülden teşekkür ediyorum.

Adalet duygusuyla oynanmasının sonucunu çok güzel bir şekilde gösterdik. Yerel seçimlerde çok büyük bir başarı kazandık. Bu başarı aynı zamanda toplumsal ittifakın başarısıdır. Bu başarı toplumun tüm kesimleri ile kurulan diyaloglar, kimseyi ötekileştirmeyen, geçmişte hangi partiye oy vermişse versin kimseyi dışlamayan önceliği Cumhuriyet, adalet, hukuk olan herkesin ortak başarısıdır. Ama bu başarının asıl bir mimarı var. Göreve geldiğinden bu yana kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayan, doğru bir siyasi çizgi izleyen ve bu başarının mimarı olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu da kutluyorum. Ancak yerelde aldığımız bu başarı yeterli değil arkadaşlar. Bu başarıyı daha genele yaymak için birbirimiz ile uğraşmayı bırakacağız. Birbirimizi seveceğiz. Çünkü biz birbirimizi kucaklayamazsak toplumun farklı kesimlerini kucaklayamayız. Onlara kendimizi anlatamayız. Bu şekilde de iktidar olamayız. Bu yüzden yaşanılan kongrelerin demokrasi yarışı olduğunu unutmamamız gerekiyor. Kim görev alırsa alsın bu görevler; fedakarlıkla partimiz ve ülkemiz için yapılacak görevlerdir. Bu görevlere kim gelirse gelsin başarı ile çalışacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

Balçova’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise parti içinde muhalefet ediyorum diye sosyal medya da yazı yazanların ülkenin geleceğine ihanet ettiğini ifade ederek “Ülkemiz çok zor günler yaşarken biz Balçova’da toplumun büyük bir kesiminin oyunu alıyoruz. Kadınlara, engellilere, öğrencilere, hastalara destek olan hizmetlerimiz sayesinde halkın teveccühünü kazandık. Bunu Mehmet Ali Çalkaya tek başına yapmadı. Sokakta kapı kapı gezerek yapılan hizmetleri halka anlatan parti üyeleri ile yaptı. Burada bir başarı var ve bu başarı hepimizin ortak başarısıdır. Ancak bunu hazmedemeyenler ve neden bana iltimas sağlanmıyor diyenler, bu başarıyı içine sindiremeyenler bu başarıyı baltalamaya çalışıyor. Çocuklarımızın geleceğini baltalamaya çalışıyorlar. Bunlar gecenin üçünde ayık olmayan kafa ile belediye başkanını, parti yönetimini eleştirmek için sosyal medyada yazı yazanlar örümcek beyinli kafalardır. Dedikodu yaparak ülkenin geleceğine ihanet edenlerdir. Cumhurbaşkanına hakaret ettiğim iddiası ile belediye başkanlığım engellendi. Sayın Genel Başkanıma başka bir isim önermeme rağmen eşim Sayın Fatma Çalkaya’nın belediye başkanı adayı olmasına karar verildi. Buna rağmen Belediye başkanlıkları para ile satılıyor dediler. Çalkaya adam dövdü diye başkanlığı engellendi dediler. Dini inançlarımızı bile kullandılar. Bir Cemevi yapmaya karar verdik. Meclisinde Cemevi bir ibadethanedir diye meclisinde karar aldıran Türkiye’nin ilk belediye başkanıyım. Yer konusunda sıkıntı yaşadık. Çok güzel bir proje hazırlattık. Yer bulduk. Valilik buraya temel atarsanız soruşturma açarız dedi. Biz de başka bir yer bulduk ve şu anki belediye başkanımız ve meclis üyelerimizin desteği ile proje yürüyor. Bunu bile utanmadan siyasi malzeme yaptılar. Biz inançlarımızı siyasete bulaştırmayız. Camimize de destek veririz. Cemevimize de destek veririz. Ben bunların hiç birisine cevap vermedim. İktidara bu kadar yaklaştığımız bir dönemde onlara cevap vermek partimize zarar vereceği için onlara cevap vermedim. Şunu bilmelerini istiyorum. Bana zarar vermiyorsunuz. Zarar verdiğin bu ülkenin geleceği. İşsizlik ile açlık ile boğuşan, eğitim sistemi darmadağın edilmiş insanlara zarar veriyorsunuz. Partimize ve harcanan emeğe zarar veriyorsunuz. Gelin bir an önce bu yanlıştan dönün. El ele vererek birlikte güç olarak partimizi iktidara Türkiye’yi refaha kavuşturalım” dedi.   

Kongrede konuşan İlçe Başkan Adayı Binnur Akın ise “Öncelikle bu güne kadar partimizin her kademesinde ilçe yönetiminde, kadın kollarında, gençlik kollarında sorumluluk alan partimizi daha iyi yerlerde görev yapmış tüm arkadaşlarımı hizmetlerinden dolayı kutluyorum bugün partimizin Balçova İlçe Yönetimini kurmak için toplandık. Bizler burada bulunan bulunmayan partili arkadaşlarımızla sokak sokak dolaşarak partimizin ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedeflerini anlattık. Birlikte partimizi yerelde iktidar yaptık ama asıl hedef genelde iktidar yapmak. Geçmişte yaşanmış olan parti içi kırgınlıkları bırakıp hep beraber önümüze bakacağız. Böylesine zor bir göreve neden adayız? Tüm kırgınlıkları gidermek için, tüm partililerimiz kucaklamak için, kadınlarımızı gençlerimizi hep beraber daha iyi yerler taşımak için adayız. Tüm bunları gerçekleştirmek için sizin desteğinize ihtiyacımız var. Bu saatten sonra daha fazla çalışmak ve birbirimizi sarmak zorundayız. Nazım ustanın dediği gibi “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine…” dedi.

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ise 8 aydır yaptıkları hizmetleri anlatarak “Birlikte yola çıktığım arkadaşlarım. Hepinize emeğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler meclis üyelerimiz ile birlikte Balçova Halkı’na hizmet ediyoruz. Sizler de bu hizmetlerimizi anlatarak partimizin iktidara gelmesi için çalışıyorsunuz. Cumhuriyet Partili olmak kolay bir iş değildir. Yol arkadaşlığı kolay değildir. Bizler partimize hakaret edenler ile dedikodu yapanlar ile değil, yağmur çamur demeden sokak sokak gezerek partimiz için emek harcayanlar ile birlikte iktidara ulaşacağız” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Binnur Akın, 299 delegesi olan Balçova’da geçerli oy kullanan 262 delegenin tamamının oyunu alarak yeni ilçe başkanı oldu

Binnur Akın’ın Listesi şu isimlerden oluştu;

Yönetim Kurulu Asil Liste: Cansu Akbaş, Murat Aküzüm, Müceddet Aral, Faruk Nafiz Bakoğlu, Tülay Çimenli, Oğuz Doğan, Duran Dumlupınar, Hüseyin Kılıçdere, Elif Kuru, Ayfer Olcayhan, Cengiz Öngör, Şahin Özdemir, Necla Savaş, Ayhan Tunç yer alıyor.

Yedek Liste; Dilan Alp, Serkan Kılıç, Semra Keskin, Hasan Dev, Münire Serap Bolluk, Atakan Başpehlivan, Yalçın Kun, Necmettin Uyar, Duygu Hücüptan, Nevin Özkan, Tarcan Tatlıcıoğlu, Murat Yılmaz, Feriha Yaşar, Şefika Zafer Özbaş.

İl Delegeleri: Aygül Eryılmaz, Mehmet Ali Çalkaya, Ali Yiğit, Salih Küçükbayrak, Ercan Çınarlı, Riza Kurt, Birsel Öztürk, Rabia Yüce, Devrim Barış Çelik, Hüseyin Nas, Mustafa Durukan, Haydar Pervanlar, Güzide Koçyiğit, Remziye Yüksel

Yorumlar (0)