banner754

Balçova’da Çelenk Tepkisi

Balçova’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni’nde siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin çelenklerinin protokol töreni içinde okunmaması tepkiye neden oldu.

YEREL 28.10.2019, 16:47
Balçova’da Çelenk Tepkisi

            Balçova’da yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin tepkisi ile noktalandı. Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Balçova Garnizon Komutanı P.Alb. Aydoğan Bilgiç ve Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’nın çelenk koyması ile başlayan törenler saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. İstiklal Marşı’nın ardından sunucunun programı bitirmesi ve siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin çelenklerini bitimin ardından sunabileceğini söylemesi tepkilere neden oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, İYİ Parti İlçe Başkanı Hicran Helezür ve Atatürkçü Düşünce Derneği, Emekli Astsubaylar Derneği, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ve Balçova’da bulunan hemşeri dernekleri gibi sivil toplum örgütü temsilcileri yapılan uygulamayı protesto etti. Tören bitiminin ardından tekrar saygı duruşunda bulunarak istiklal marşını okuyan gurup sırayla Atatürk Heykeli’ne çelenklerini koydu.

Cumhuriyet Bayramı’ında bu yapılan uygulamanın Balçova’ya yakışmadığını ifade eden CHP İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz “Millet olarak birlik ve bütünlüğe ihtiyaç duyduğumuz bu günde bu ayrışmayı kabul etmiyoruz. Tören böyle olacaksa bile bunun bildiriminin bizlere yapılması gerekirdi. Bu anlayışın sonu Nevşehir’deki gibi törenlere izin vermemeye kadar gider. Biz bu zihniyeti Balçova’da kabul etmiyoruz. Atatürk’ün bize armağan ettiği bayramları kutlamak için kimseden izin almayacağız” dedi.

İyi Parti Balçova İlçe Başkanı Hicran Helezür ise “Balçova Milli Bayramların en coşkulu kutlandığı ilçelerden birisidir. Bizler bu bayram protokolünde varız. Sivil toplum örgütleri de verdikleri dilekçe kabul edildiği için bu protokole dahiller. Bayramlarımızı özgürce kutlamamıza kimse engel olamayacak” diye konuştu.
 

Yorumlar (0)