Balçova’da 19 Mayıs Coşkusu Muhteşemdi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, İzmir’in Balçova ilçesinde muhteşem bir coşkuyla kutlandı. Özel olarak süslenen bir aracın üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran bir Efe, Sarı Zeybek türküsü eşliğinde vatandaşları selamladı.

YEREL 20.05.2020, 09:29
Balçova’da 19 Mayıs Coşkusu Muhteşemdi

Koronavirüs salgını nedeniyle meydanlarda kutlanamayan ama vatandaşın daha coşkulu yaşadığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Balçova’da eşsiz bir gösteri eşliğinde kutlandı. Balçova Belediyesi tarafından özel olarak süslenen bir aracın üzerinde ve bayrak tutan 4 gencin arasında Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran bir Efe, yine Atatürk’ün çok sevdiği Sarı Zeybek türküsü eşliğinde vatandaşları selamladı. Balçova’nın tüm ana caddelerindeki kutlamalara on binlerce vatandaş balkonlarından eşlik etti. Bazı vatandaşlar ise sokağa çıkma yasağına rağmen çocukları ile birlikte evlerinden çıkarak kutlamalara eşlik etti.

19 Mayıs coşkusuna kendini kaptıran Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’da bir süre araca çıkarak vatandaşların bayramını kutladı. Yasak nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlara bayram coşkusu yaşatmak istediklerini ifade eden Başkan Çalkaya “Bu zor günlerde bağımsızlığımızın sembolü ulusal bayramlarımızı meydanlarda kutlayamıyoruz. Biz hem bayramlarımızı coşkuyla kutlamak hem de vatandaşlarımıza moral vermek amacıyla kutlamaları bu şekilde gerçekleştirdik. Balçova Halkı da bağımsızlığına olan inancını ve coşkusunu gösterdi” diye konuştu.

Yorumlar (0)