banner773

Bakan Koca: “Sınavsız yükselme olamaz”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, korona virüs nedeniyle oluşan sorunlar dikkate alınarak, sağlıkçılara sınavsız görevde yükselme ve unvan hakkı verilmesi isteklerini, soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi.

YEREL 20.01.2021, 13:26 20.01.2021, 13:28
Bakan Koca: “Sınavsız yükselme olamaz”

Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Fahrettin Koca, “Görevde yükselme ve unvan değişikliğine tabi kadrolar için sınavsız olarak atama yapılması mümkün değildir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, korona virüsle mücadelede insanüstü gayret gösteren sağlıkçıların, bu süreçte görevde yükselme ve unvan hakkı sınavlarına çalışmalarının mümkün görünmediğini belirterek, “Korona virüs nedeniyle oluşan sorunlar dikkate alınarak sağlıkçılara sınavsız unvan hakkı verilmesi düşünülmekte midir? Stresli ve yoğun bir dönemde sınava çalışma olanağı daralan sağlıkçılardan sınavsız unvan talepleri doğrultusunda bakanlık tarafından bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?” şeklinde sorular yöneltti.

BAKAN KOCA: “MÜMKÜN DEĞİL”

Gürer’in önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarıyla ilgili mevzuat ve yönetmeliklerden bahsederek, “Görevde yükselme ve unvan değişikliğine tabi kadrolar için sınavsız olarak atama yapılması mümkün değildir” açıklamasında bulundu.

SAĞLIKÇILAR SINAVA NASIL ÇALIŞACAK

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise mevzuat ve yönetmeliklerin normal şartlar altında mutlaka uygulanması gerektiğini ancak tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde korona virüslü mücadelede insanüstü bir gayret gösteren sağlıkçıların sınavlara çalışma imkânlarının bulunmadığı için bu durumun mücbir sebep sayılabileceğini ve bu bağlamda değerlendirilmesi talep edildiğini belirtti.

Çok sayıda sağlıkçının haftalarca evlerine bile gidemediğini işaret eden Gürer, “Belirli kriterlerle, görevde yükselme ve unvan hakkı sınavları yapılmadan, sağlıkçılara bu hakların verilmesi değerlendirilmeliydi ” diye konuştu.

Yorumlar (0)