AYVALIK'TA MESUT ERGİN DÖNEMİ BAŞLADI

Ayvalık’ta 17 bin 657 seçmenin oyunu alarak belediye başkanı seçilen Mesut Ergin, mazbatasını ve görevi devraldı.

YEREL 11.04.2019, 20:18 11.04.2019, 20:18
AYVALIK'TA MESUT ERGİN DÖNEMİ BAŞLADI

Ayvalık Belediye Başkanı olarak seçilen Mesut Ergin, seçimden 11 gün sonra mazbatasını aldı. Ergin, 11 Nisan Perşembe günü, eşi Canan Ergin, meclis üyesi adayları ve beraberindekilerle Ayvalık Adliyesindeki İlçe Seçim Kuruluna gitti. Adliyeye çok sayıda vatandaşın alkışları ve ‘Halkın Başkanı’ sloganları eşliğinde giren Mesut Ergin mazbatasını, imzaların atılmasının ardından Adliye bahçesinde, Hakim Mehmet Turan’ın elinden aldı.  Başkan Ergin, adliye çıkışında yaptığı konuşmada, “Arkadaşlar sonunda aldık” dedi. 

 

“BU SEÇİMİN GALİBİ AYVALIK HALKIDIR”

Mazbatasını aldıktan sonra Cumhuriyet Meydanı’na gelen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açıklamada bulunan Ergin, mazbatayı halka gösterirken “Bu sizin emeğiniz, sizin eseriniz” dedi. Eşi tarafından yakasına Atatürk rozeti takılan Ergin, halka teşekkür ederek, “Seçim çalışması başladı bir kenetlendik ve bugüne kadar geldik. Hepinizden Allah razı olsun. Bu başarıda emeği geçen herkese, başta kadınlarımız ve gençlerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu seçimin galibi sen, ben, o, bu, şu değil Ayvalık halkıdır. Bunu herkes böyle bilsin. Bundan sonra ben de Ayvalık’ta herkesin belediye başkanıyım. Bütün belediye meclis üyelerimiz de inanıyorum ki Ayvalık’ın belediye meclis üyeleri olacaktır. Çünkü biz onlarla beraber Ayvalık’ta birçok şeye imza atmak istiyoruz. Hep beraber bu yolu yürüyeceğiz. Benim hiçbir tereddüdüm yok. Hep beraber bu işi başaracağız. Hep dedik ki bizim göğsümüzdeki Atatürk kalbimizde, yüreğimizle bütünleşmiştir dedik. Atatürk rozetimizi hiç çıkarmayacağız, nasıl beynimizde, nasıl ruhumuzdaysa dedik. Şimdi rozeti yerine koyuyoruz. Bu hiçbir zaman yakamızdan çıkmayacak. Çünkü Ayvalık Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine inanmış bir şehirdir. Her zaman da bizlerle böyle olacak, böyle kalacaktır. Gelecek nesillere de böyle taşınacaktır” dedi. 

 

Başkan Ergin, Ayvalık Belediyesine gelerek selefi Rahmi Gençer’den görevi devraldı.

 

Belediye başkanlığının çok kutsal bir görev olduğunu ifade eden ve 5 yıl bu görevi yapmaktan onur duyduğunu belirten Gençer, Başkan Ergin’e başarılar dilerken, teşekkür eden Başkan Ergin, “Bu süreç içerisinde sizlerin de öneri ve desteklerine açığız. Yaptığınız çalışmalar için teşekkür ederiz” dedi. Daha sonra makamına geçen Başkan Ergin, vatandaşların tebriklerini kabul etti. 

 

Yorumlar (0)