Avcılar’da seçim seferberliği

Avcılar Belediyesi, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde vatandaşların oy kullanabilmeleri için tüm imkanlarını seferber etti.

YEREL 24.06.2019, 11:24
Avcılar’da seçim seferberliği

23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için birçok belediye vatandaşlara oy kullanma çağrısı yaptı. Avcılar Belediyesi ise ‘Oy kullanmaya engel yok’ sloganıyla başlattığı çalışma ile seçim günü hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlara oylarını kullanmaları için büyük kolaylık sağladı.

Evden sandığa, sandıktan eve

Avcılar Belediyesi’ne bağlı ekipler, kendi başına evden çıkmakta zorlanan vatandaşları evlerinden alarak hasta nakil araçlarıyla okullara taşıdı. Vatandaşlar oy kullanacakları sandıklara kadar Avcılar Belediyesi sağlık ekiplerinin yardımıyla götürülerek oylarını kullandı ve oy kullanma işlemlerinin ardından tekrar sağlık ekipleri tarafından evlerine ulaştırıldı.

Başkan Hançerli okul okul gezdi

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de, “oy kullanmak demokrasinin olmazsa olmazıdır” diyerek vatandaşları demokratik haklarına sahip çıkıp oylarını kullanmaya davet etti. Hançerli, seçim günü ise, “Halkımız iradesini sandığa yansıttı. Şimdi o iradeye sahip çıkma zamanı. Demokrasi nöbetimiz gece boyu sürecek. Oylara, demokrasiye ve halkımızın iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız” açıklaması yaparak ilçedeki okulları teker teker gezdi.

Yorumlar (0)