AVCILAR’DA 30 AĞUSTOS COŞKUSU

Avcılarlı vatandaşlar 30 Ağustos Zaferi’nin 97’nci yıl dönümünü Avcılar Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutladı.

YEREL 31.08.2019, 21:11
AVCILAR’DA 30 AĞUSTOS COŞKUSU

Avcılar ‘da 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri Avcılar Belediyesi tarafından sünnet işlemleri gerçekleştirilen 400’e yakın çocuğun sünnet şöleni ile başladı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, düzenlenen şölende Avcılarlı çocuklar ve ailelerinin heyecanlarını paylaştı.

Saat 20.00’de Marmara Caddesi girişinden başlayan Zafer Yürüyüşü Avcılar sahilinde bulunan konser alanına kadar coşkuyla sürdü. Yürüyüşte vatandaşlar sık sık 30 Ağustos Zaferi ve bu zaferin mimarı Mustafa Kemal Atatürk için sloganlar attı.

Vatandaşlara bando takımının da eşlik ettiği yürüyüş Koray Avcı konserinin düzenleneceği sahil konser alanında sona erdi. Konser öncesi sahneye çıkarak halka seslenen Turan Hançerli, meclis üyeleri ve başkan yardımcılarını sahneye davet ederek, “Güçlü bir ekibiz ve size hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Söz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“30 Ağustos yolumuzu aydınlatıyor”

Hançerli sözlerini şöyle sürdürdü:

Bugün 30 Ağustos. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları 7 düvele, emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı’nın son noktasını koyup düşmanı vatan toprağından atarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bizlere armağan eden bu başarıyı kazandılar. Bugün, yaşadığımız zorluklar noktasında ta o günden, 30 Ağustos’tan yolumuzu aydınlattılar. Geleceğin güzel olacağını, hedeflerimize ulaşabileceğimizin cesaretini ve umudunu bize veriyorlar. Bugün bize düşen görev bu şanlı zaferle taçlandırılmış Kurtuluş Savaşı’yla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği en üst seviyeye çıkarmak. Bunun için var gücümüzle savaşacağız.

7 yıl aradan sonra Avcılar sahiline kavuştu ve bu sahilde daha çok etkinlikler gerçekleştireceğiz. Böyle bir günde burada olmak son derece önemli ve mutluyum. Sizlerin huzurunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Ve onlara layık olacağız.

“Sevgi ülkeyi ve dünyayı kurtaracak”

Seçim döneminde de böyle güçlü kalabalıklarla Avcılar’ı doldurmuştunuz. Bu özel günde, 30 Ağustos’ta da doldurdunuz. Hepinize teşekkür ediyorum. Sizleri çok seviyorum. Sevgimiz artarak devam edecek. Sevgi ülkeyi ve dünyayı kurtaracak.

Hançerli’nin konuşmasının ardından Avcılar Belediyesi halk oyunları ekibi, çeşitli yörelerden halk oyunları sahneledi.  Sonrasında sahne alan Koray Avcı, Avcılarlılar’a coşku dolu bir gece yaşattı. Koray Avcı’ya İzmir Marşı’nı seslendirdiği sırada Başkan Hançerli de sahneden eşlik etti. 

Yorumlar (0)