banner773

ATAÇ TEPEBAŞI'NI GELECEĞE TAŞIYACAK PROJELERİ TANITTI

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Tepebaşı’nda hayata geçireceği yeni projelerini, miting coşkusu ile düzenlenen toplantıda kamuoyuna tanıttı. Tepebaşı’nın yarınlarına yön verecek, kenti geleceğe taşıyacak çok sayıda projesini görseller ve planlar eşliğinde müjdeleyen Başkan Ataç, “İlklerin projelerini; kent kültürüne sahip çıkan, farklılıkları kucaklayan, kadın-erkek ayırmadan birlikte üreten, her canlıyı kutsal sayan, çevreye ve yaşam hakkına saygı duyan ve mücadele ruhunu hiç bırakmayan bir belediyecilik vizyonu ile halka kazandırmaya, Tepebaşı için birlikte omuz omuza üretmeye devam edeceğiz” dedi.

YEREL 17.03.2019, 18:18 17.03.2019, 18:18
ATAÇ TEPEBAŞI'NI GELECEĞE TAŞIYACAK PROJELERİ TANITTI

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, yeni dönemde gerçekleştireceği projelerini, düzenlenen tanıtım toplantısı ile kamuoyuna duyurdu.

Yunus Emre Spor Tesisleri’nde düzenlenen ve vatandaşların adeta akın ettiği toplantıya Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Ramis Tunca, Tepebaşı Belediye Meclisi üyeleri ve CHP İlçe Belediye Başkan adayları ile çok sayıda Eskişehirli katıldı.

Tepebaşı Belediyesi’nin çalışmalarını anlatan filmin gösterimi ile başlayan proje tanıtım toplantısında katılımcılara hitap eden Başkan Ataç, gerçekleştirdiği projelerin odağında her zaman insanın yer aldığına dikkat çekerek, “Tepebaşı ailesi olarak vatandaşını koruyan, onun her yaşta mutlu, sağlıklı ve kaliteli yaşam sürmesini sağlayan sistemleri kurmanın yanı sıra etrafını güneş gibi aydınlatan ve domino etkisi yaratan projelere de imza attık. Örnek olduğumuz bu projelerimizin çıkış noktası, insana dokunmaktı. İnsanı merkez alarak çıktığımız bu yolda, elimizde geleceğe umut olsun diye ekmeye hazır olduğumuz tohumlardan başka bir şey yoktu. Bu tohumların bugün başka şehirlerin insanlarına kadar uzanan, güçlü bir çınara dönüştüğünü görmenin gururunu yaşıyoruz. İlklerin projelerini; kent kültürüne sahip çıkan, farklılıkları kucaklayan, kadın-erkek ayırmadan birlikte üreten, her canlıyı kutsal sayan, çevreye ve yaşam hakkına saygı duyan ve mücadele ruhunu hiç bırakmayan bir belediyecilik vizyonu ile halka kazandırmaya, Tepebaşı için birlikte omuz omuza üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Ataç ayrıca şimdiye kadar haya geçirdiği, Eskişehir ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projeleri hakkında da bilgiler verdi. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç konuşmasına yeni dönemde hayata geçireceği projelerini, görseller ve planlar eşliğinde açıklayarak devam etti. Çevre ve tasarım, sosyal tesisler, ticaret merkezleri, sağlık ve termal turizmi, eğitim, kırsal kalkınma, dijital belediyecilik ve sanat gibi konu başlıklarında projelerini açıkladı.

İSTASYON MEYDANI

Başkan Ataç’ın, Eskişehir halkına müjdelediği ilk projesi İstasyon Meydanı oldu.  Başkan Ataç, “Kentimize modern, çağdaş, şeffaf bir meydan kazandırıyoruz. Şehrin en önemli merkezlerinden biri olan İstasyon Meydanı, modern mimari ile birleşerek şeffaflığın ve çağdaşlığın simgesi haline gelecek” dedi.

FABRİKALAR BÖLGESİ YUNUS EMRE PARKI VE YER ALTI OTOPARKI

Ardından Fabrikalar Bölgesi Yunus Emre Parkı ve Yer Altı Otoparkı projesini açıklayan Başkan Ataç, “Kente nefes aldırıyoruz. Şehrin en hareketli ve dinamik bölgesine yapılacak yeşil alan, şehre değer katarken yer altı otoparkı da geniş araç kapasitesi ile kente nefes aldıracak” diye konuştu.

FABRİKALAR BÖLGESİ MEYDAN, PARK VE YÜRÜYÜŞ ALANI DÜZENLEME

            Başkan Ataç’ın Yunus Emre Spor Tesisleri’ni dolduran Eskişehirlilere müjdelediği bir diğer projesi ise “Fabrikalar Bölgesi Meydan, Park ve Yürüyüş Alanı Düzenleme çalışması oldu. Başkan Ataç, Endüstri mirasımızı meydanlar, yaya yolları ve yeşil alanlar ile kente kazandırıyoruz. Eskişehir’in modernleşme ve sanayileşme sürecini anlatan Fabrikalar Bölgesi’ne yapılacak olan meydan, park ve yürüyüş alanı düzenlemeleri sonucunda bölge, şehrin kültürünü yansıtmaya devam edecek” sözlerini kullandı.

YERYÜZÜ EKOLOJİ VE EĞİTİM PARKI

            Başkan Ataç’ın duyurduğu bir diğer projesi ise Yeryüzü Ekoloji ve Eğitim Parkı’ydı. Başkan Ataç, “Doğayı tanıyan nesiller yetiştiriyoruz. Hoşnudiye Mahallesi’ne yapılacak olan park ile kentte yaşayan insanlar ve özellikle çocuklar için deney, gözlem ve eğitim alanları oluşturulması, biyo-çeşitliliğin korunması, kent içerisinde ve kent çevresinde doğayla ilişki kurulması, tüketim ağırlıklı yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesi hedefleniyor. Doğayı tanıyan nesiller yetiştiriyoruz” dedi.

AŞAĞI SÖĞÜTÖNÜ PARK, MEYDAN, TOPLANTI VE GÖSTERİ SALONU

            Başkan Ataç, Aşağı Söğütönü’ne gerçekleştirilen yatırımların yeni dönemde de devam edeceğini vurgulayarak, “Eskişehir’in gelişen yüzü Aşağı Söğütönü’nde, büyük bölgesel parklar, sosyal donatı alanları, yaya ve bisiklet yolları ve meydanlar ile yaşanabilir ve erişilebilir mekanlar sunmaya devam ediyoruz. Bölgeyi cazibe merkezine dönüştürecek projede, yaklaşık 100 dönüm alanda park, meydan ve 1000 kişilik toplantı salonu olacak. Kentsel yeşil alan kullanımı artırılarak yaya ve bisiklet yolları, bölgesel parklar ve meydanlar ile ulaşım kolaylığı da sağlanacak” dedi.

AŞAĞI SÖĞÜTÖNÜ TOPLU KONUT

            Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın, “Yaşanılabilir alanlar inşa ediyoruz” diyerek duyurduğu bir diğer projesi ise Aşağı Söğütönü Toplu Konut oldu. Ataç bölgede hayata geçirmeyi planladığı projesini, “Gelişimin yönünü Aşağı Sögütönü’ne çekecek proje ile halkımız, modern ve doğa ile iç içe yeni bir toplu konut alanına kavuşacak” diyerek açıkladı.

SATILMIŞOĞLU EKOLOJİK KÖY VE GENÇLİK ÇİFTLİĞİ

            Başkan Ataç daha sonra Satılmışoğlu Ekolojik Köy ve Gençlik Çiftliği projesi hakkında konuştu ve “Bir yerel yönetim olarak geleceğimiz ve ekosistemimiz için Ekolojik Köy ve Gençlik Çiftliği projesi hayata geçirilecek. Ayrıca gençlerin doğa ile iç içe kamp hayatını deneyimleyebilecekleri çiftlik ile de yeşil bir gelecek Tepebaşı’nda yeşerecek” dedi.

NEMLİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ

            “Gelecek nesilleri önemseyen enerji üretiyoruz” diyen Başkan Ataç’ın açıkladığı bir diğer projesi ise Nemli Güneş Enerji Santrali oldu. Başkan Ataç projesini, “Doğaya zarar vermeyen ve verim açısından en karlı enerji olan güneş enerjisinin farklı alanlarda kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yapılıyor. Nemli Mahallesi’nde 1 megawattlık güneş enerji santrali kurulacak ve buradan tarımsal sulamada yararlanılacak” ifadeleri ile detaylandırdı.

ÇAĞDAŞ SANAT MÜZESİ VE İŞ MERKEZİ

Başkan Ataç’ın gelecek dönem içinde hayata geçirmek üzere açıkladığı bir diğer projesi ise Çağdaş Sanat Müzesi ve İş Merkezi oldu. Başkan Ataç söz konusu projeyi, “Sanata sanat katıyoruz. Eskibağlar Mahallesi’ne yapılması planlanan Çağdaş Sanat Müzesi ve İş Merkezi, Tepebaşı’nın vazgeçilmez unsuru olan sanatın halk ile buluşturulacağı bir mekan olarak hizmet verecek. Kültür ve sanat değer kazanacak” diyerek duyurdu.

SAZOVA ENGELSİZ KÜLTÜR MERKEZİ

Başkan Ataç’ın proje tanıtım toplantısında Eskişehirliler ile paylaştığı projelerinden biri de Sazova Engelsiz Kültür Merkezi’ydi. Ataç, “Eskişehir’de önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan kültür merkezi özellikle engelli vatandaşların faydalanabileceği bir mekan olacak” şeklinde konuştu.

METİN ÖZÖĞÜT YAŞAM VE BAKIM MERKEZİ

            Başkan Ataç’ın müjdesini verdiği bir diğer sosyal tesis ise Metin Özöğüt Yaşam ve Bakım Merkezi oldu. Ataç, “Zincirlikuyu Mahallesi’nde yapılacak olan 106 yatak kapasiteli tesiste ayrıca 70 kişilik çok amaçlı salon, özel bakım üniteleri ve dinlenme salonu ile çeşitli hizmet birimleri yer alacak. Merkez, huzur veren mekanlara en güzel örnek olacak” dedi.

ZAFER VE FEVZİ ÇAKMAK DENEYİMLİ KAFE,

KREŞ VE MUHTARLIK BİNASI

Başkan Ataç toplantıda Zafer ve Fevzi Çakmak Deneyimli Kafe, Kreş ve Muhtarlık Binası projesiyle ilgili olarak ise “Zafer ve Fevzi Çakmak Mahalleleri, çağdaş belediyecilik anlayışıyla değer kazanmaya devam ediyor. Mahalle sakinleri kaliteli vakit geçirebilecekleri Deneyimli Kafe’ye kavuşacak. Ayrıca yapılacak olan kreşte, çocuklar güvenli bir ortamda, erken yaşta eğitim olanağından faydalanacak” sözlerini kullandı.

ÇAMLICA KAPALI PAZAR YERİ SOSYAL TESİSİ

            “Modern kapalı pazar yerleri Tepebaşı’nda” diyen Başkan Ataç, Çamlıca Kapalı Pazar Yeri Sosyal Tesisi hakkında ise “Kentin üretimini ve canlılığını yansıtan, temiz, sağlıklı, kente yakışan, erişilebilir kapalı pazar yeri düzenlemeleri yapılacak. Çamlıca Kapalı Pazar Yeri’nin üst katı düğün salonu, çocuk ağız ve diş sağlığı, kadın sağlığı merkezleri ve kreş olarak düzenlenecek” dedi.

MUTTALİP VE ÇUKURHİSAR DÜĞÜN-DAVET SALONLARI

            Yeni dönemde kentin pek çok noktasına yeni merkezler kazandıracağını ifade eden Başkan Ataç, “Mahallelerin her türlü ihtiyacına çözüm olmak, aile kurumuna destek vermek ve sevgi bağlarını güçlendirmek amacıyla yapılacak olan düğün-davet salonları ile Tepebaşı ailesinin en mutlu günlerine tanıklık edeceğiz. Sevgi, Tepebaşı’nda çoğalır” diyerek Muttalip ve Çukurhisar Mahallelerine yapılacak düğün-davet salonlarını açıkladı.

HOŞNUDİYE VE AŞAĞI SÖĞÜTÖNÜ TENİS KORTLARI

            Spora daima büyük önem veren bir anlayış ile belediyecilik çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çeken Ataç’ın açıkladığı bir diğer proje ise Hoşnudiye ve Aşağı Söğütönü Tenis Kortları oldu. Ataç, “Hoşnudiye’ye yapılması planlanan tesiste, 2 adet açık tenis kortu, 2 adet squash kortu ve kafeterya yer alacak. Aşağı Sögütönü’nde ise kapalı-açık tenis kortu hizmete girecek. Sporun her alanıyla iç içe büyüyen, sağlıklı nesiller yetişecek” şeklinde konuştu.

ZİNCİRLİKUYU KAPALI YÜZME HAVUZU VE KREŞ

            Başkan Ataç Tepebaşı’nda yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak hedefi için büyük mesafe kat edildiğini, bu hedefe daha hızlı ulaşmak adına da Zincirlikuyu Kapalı Yüzme Havuzu ve Kreş projesini hayata geçireceğini de açıkladı. Ataç, “Yapılması planlanan tesiste yarı olimpik yüzme havuzu ve fitness salonu bulunacak. Ayrıca tesis 300 kişilik çok amaçlı salon, sergi mekanı, atölyeler ve gündüz bakım hizmeti sunan kreş gibi sosyal donatılara sahip olacak” dedi.

ULUÖNDER TİCARET MERKEZİ

            Tepebaşı Belediyesi’nin gelecek dönemde ticaret merkezlerini de hizmete sunacağını ifade eden Başkan Ataç, “Tepebaşı’nın gelişen mahallerinden Uluönder’de yapılacak olan ticaret merkezi ile kent ekonomisi canlandırılacak. Çok işlevli ticaret merkezinde kültürel birimler ve ticari alanlar yer alacak” diye konuştu.

BAKSAN VE KERESTECİLER SİTESİ

            “Üretime değer katıyoruz” diyen Başkan Ataç’ın açıkladığı bir sonraki projesi ise BAKSAN ve Keresteciler Sitesi oldu. Ataç söz konusu projeyi, “Hiç kimsenin ekmeği ile oynamadan, mülk sahipleri ile birlikte nasıl yapacağımızı belirleyeceğiz. Kentimizin en kıymetli yerlerinden biri olan söz konusu noktada Eskişehir’imize yakışan bir ticaret alanı kazanacağız. Üretimin gücünü ve dinamizmini yansıtacak olan site, yeni yüzüne kavuşacak; istihdamı geliştirecek ve çağdaş üretim merkezi olarak Eskişehirlilere hizmet verecek” diyerek açıkladı.

KIZILİNLER TERMAL TURİZM MERKEZİ

Başkan Ataç’ın Eskişehirliler ile paylaştığı bir diğer projesi ise “İleri yaşam merkezleri ile sağlıklı yaşıyoruz” diyerek duyurduğu Kızılinler Termal Turizm Merkezi oldu. Proje hakkında konuşan Başkan Ataç, “Termal turizmin yanında sağlık, golf, doğa turizmi, su sporları vb. alternatif turizm türleri de geliştirilecek. Yakın çevredeki diğer kültürel ve doğal değerlerle de ilişkilendirilecek olan bu bölge, kür merkezi ve Termal Destinasyon haline getirilecek” sözlerini kullandı.

TEPEBAŞI’NDA EĞİTİM

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, gelecek dönemde hayata geçireceği yeni projelerinin yanı sıra sayısı ve çeşitliliğini artıracağı projelere kategoriler halinde değinerek konuşmasını sürdürdü.

Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi’nin örnek niteliğindeki eğitime yönelik çalışmalarında hız kesmeyeceğini ifade ederek, “Çamlıca’da Matematik Evi’nin 2. şubesi açılacak. Felsefe Evi açılacak. Kent Enstitüsü’nün eğitim içeriği artırılacak. Dijital eğitim imkanları arttırılacak. Sosyal Kuluçka Merkezi ile girişimcilik ve tasarım alanlarında Tepebaşı, merkez üs olacak. Tepebaşı Belediyesi Kültür Yayınlarının içerikleri genişletilecek, engelli bireyler için matematik kitap seti hazırlanacak” dedi.

KIRSAL KALKINMA KURULU

Tepebaşı Belediyesi’nin kırsal kalkınma alanında yürüttüğü çalışmaların büyük hassasiyet ile gerçekleştirildiğini ifade eden Ataç, “Kırsal Kalkınma Kurulu ve Ulusal Küçükbaş Konseyi çalışmaları yaygınlaştırılacak. Kırsal turizm canlandırılacak, kent ve kırsal birbirine daha yakın olacak. Tohum Takas ve Kırsal Senlikleri yapılacak. Sürdürülebilir tarım desteklenecek, Toprak Analiz Laboratuvarı kurulacak. Atıl durumdaki tarlalar kullanılabilir hale getirilerek gençlere istihdam imkanı sağlanacak. Yerel üretici pazarları arttırılacak. Kooperatifler güçlendirilecek, başta kadın kooperatifleri olmak üzere işbirlikleri yapılacak. Hanımeli Sokak’ta kadın üreticiler günü düzenlenecek. Küçükbaş hayvancılık yetiştiriciliği geliştirilecek, yan ürünlerinden ticari gelir elde edilmesi desteklenecek. Süt ve süt ürünleri desteklenecek, Süt Toplama Merkezi yaygınlaştırılacak, Mandıra Evleri kurulacak. Soğuk Hava Deposu daha çok üretici tarafından kullanılacak. Tıbbi bitkiler yetiştirilecek” ifadelerini kullandı.

SANAT TEPEBAŞI’NDA

            Tepebaşı Belediyesi’nin organizasyonları ile kentin sanat hayatına katkı sağlamaya da devam edeceğini belirten Başkan Ataç, “Toprağın binlerce yıllık hikayesini sanatsal, bilimsel ve sektörel olarak ele alıp, günümüze ve geleceğe taşıyan Türkiye’deki ilk ve tek Uluslararası Eskişehir Pismiş Toprak Sempozyumu, kent mirasına hayat vermeye devam edecek. Uluslararası Sanat Çalıştayı ve Eskişehir Şiir Buluşmaları ile ressam ve şairler, sanatı halkla buluşturmayı sürdürecek” dedi.

DİJİTAL BELEDİYECİLİK

            Başkan Ataç gelecek dönemde hizmet takip kalitesinin de artırılacağını ifade ederek, “Hazırlanacak teknolojik alt yapı ile bürokrasi hızlanacak, denetimler tek bir veri tabanından takip edilecek. Başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak uygulama ayrıca dijital kent rehberini de içerecek” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE TEK UYGULAMA: YAŞAM KÖYÜ

Başkan Ataç konuşmasında Tepebaşı Belediyesi tarafından uygulanan ve tamamlanma aşamasına gelen Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi’nden de bahsetti. Ataç, Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde hayata geçirilen proje hakkında, “Avrupa Birliği Ufuk 2020 Çerçeve Programı Karnesi’nde Tepebaşı Belediyesi aldığı tek projenin hibe miktarı ile belediyeler arasında da birinci oldu.

Salonu dolduran yüzlerce vatandaşın ayakta alkışladığı projeler, katılımcılardan tam not aldı. Başkan Ataç’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri hep birlikte sahneye çıkarak Eskişehirlileri selamladı.

 

Yorumlar (0)