ASKİ 7/24 çalışıyor, altyapı sorunları çözülüyor

Büyükşehir hizmeti aralıksız sürdürürken, yeni projeleri de hayata geçirmeye devam ediyor.

YEREL 08.02.2021, 13:20
ASKİ 7/24 çalışıyor, altyapı sorunları çözülüyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) ekipleri gece gündüz çalışarak, halka hizmet ediyor, yeni projeleri hayata geçiriyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın halkın mağdur olmaması yönündeki hassasiyet ve taleplerine uygun çalışarak önemli hamleler yapan ASKİ, kurumsal kimlikten taviz vermeyerek, belediyecilik anlamında örnek teşkil eden çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

EKİPLER 7/24 TEYAKKUZDA!

Adana ASKİ; profesyonel elemanları ve teknik ekipleriyle bir yandan mevcut sorunları çözerken, yatırım ekipleri de gerekli fizibilite çalışması yaparak uygun olan noktalara gelecek yılları da kapsayan projelerle, sorunların en aza indirgenmesini amaçlıyor.

Kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının temizliği ve oluşan arızaların giderilmesi için teknik ekipler sahada ve koordinasyon merkezinde 7/24 hizmet ediyor.

KIYIBOYU CADDESİ İÇMESUYU PROJESİ…

Göreve geldiği günden bu yana Adanalılara sağlıklı, ucuz ve temiz suyu ulaştırma gayretinde olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, pandemi döneminde de zor şartlara rağmen projelerin tamamlanması için talimat verdi. Başkan Karalar’ın talimatıyla projeler bir bir hayata geçiyor.

Seyhan ilçesindeki Kıyıboyu Caddesi’nde sürekli arızalanan isale hattı 1000 mm’lik duktil borular ve uzun yıllar dayanacak malzeme kullanılarak yenilendi.

İÇME SUYU PROJELERİNE DEVAM

Seyhan İlçesinde yer alan Yolgeçen ve Küçük Çıldırım mahallelerinde de içmesuyu projeleri devam ediyor. 5410 metrelik projenin 1250 metresi tamamlandı. Ayrıca bölgeye dair proje ve fizibilite çalışmaları da sürüyor.

İÇME SUYU VE ALTYAPI ÇALIŞMALARIYLA ADANA ADETA ŞANTİYE OLDU

Küresel ısınmanın etkisi ve değişen iklimlerin hava hareketliliğine yansımasıyla, ansızın ve çok şiddetli yağan yağmurların meydana getirdiği sel ve taşkınlara çözüm üretmek için kolları sıvayan ASKİ, hayata geçirdiği projelerle olumsuz görüntüleri tarihe karıştırıyor.

Eski Baraj ve Hastaneler Kavşağı’nda yaşanan yağmur suyu sorununu ortadan kaldırmak için çalışmalara başlayan ASKİ, bu bölgede 1000 mm’lik yağmursuyu ve kanalizasyon hattı çalışmasıyla problemi çözmeyi hedefliyor. Ayrıca Yüreğir’de Polis Okulu civarında da yine 1000 mm’lik yağmursuyu ve 400 mm’lik kanalizasyon hattı çalışmaları sürüyor.

Diğer yandan yine Yüreğir ilçesi Düzce Mahallesi’nde 400 mm çapında betonarme borular kullanılarak yapılan yağmur suyu hattı projesi de aralıksız sürüyor.

İnsan odaklı hizmet anlayışı ile bölge ayrımı yapmaksızın hizmet etmeyi, proje üreterek hayata geçirmeyi ilke edinen Adana ASKİ, Adana ve ilçelerinde yeni projeleri hayata geçiriyor.

Yorumlar (0)