Asbestli binada söküm çalışması başladı

Mersin Yenişehir Belediyesi, başta akciğer kanseri olmak üzere ciddi solunum hastalıklarına neden olabilen asbest tehlikesine geçit vermiyor.

YEREL 25.01.2021, 00:00 25.01.2021, 12:57
Asbestli binada söküm çalışması başladı

Yenişehir’de yıkılması planlanan bir binada geçtiğimiz hafta yapılan ‘asbestli madde’ kontrolünde binanın yapımında asbest maddesi kullanıldığı laboratuvar incelemelerinde tespit edildi. Söz konusu binada asbest söküm çalışmaları uzman ekipler tarafından başladı.

Yenişehir ilçesine bağlı Akkent Mahallesi’nde yıllardır atıl durumda olan ve yıkılması planlanan bir binada asbestli madde kontrolü yapıldı. Yapılan analizlerde binanın farklı yerlerinden alınan 50 numunenin 19’unda asbest maddesine rastlandı. Binada asbest söküm uzmanları eşliğinde özel kıyafetli ekipler kanserojen bir mineral olan asbestin sökümüne başladı. Sökülen asbestli malzemeler prosedüre uygun bir şekilde paketlenirken, daha sonra asbest bertaraf aracı ile Ankara’ya götürülerek imha edilecek.

“Yıkımı yapılacak tüm binalarda asbest güvenli raporu bizim olmazsa olmazımız.”

Yenişehir Belediyesi olarak asbest tehlikesine son vereceklerini ifade eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Asbest maddesi bulunan binadaki söküm çalışmaları uzmanlar tarafından titizlikle yapılıyor. Asbest kontrolü yaptırmamız ile halkımızı bu tehlikeden uzak tuttuk. Yıkıldığı zaman çevreye büyük miktarda yayılan asbest, bölgede yaşayan vatandaşları ve çalışanlar için ciddi riskler oluşturuyor. Yıkımı yapılacak tüm binalarda asbest güvenli raporu bizim olmazsa olmazımız. Asbest konusunda çok hassas olmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın sağlığını korumak bizim en büyük sorumluluğumuz.” dedi.

Yorumlar (0)