Ali Altay 19 Mayıs’ta Yenişehirlilerle buluşacak

Yenişehir Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu Yenişehir’deki tüm sokaklara ve caddelere taşıyacak.

YEREL 18.05.2020, 11:03
Ali Altay 19 Mayıs’ta Yenişehirlilerle buluşacak

Yenişehir Belediyesi hazırladığı gezici 19 Mayıs tırı ile ünlü sanatçı Ali Altay ve orkestrasını Yenişehirlilerle buluşturacak. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 19 Mayıs coşkusunu kutlamak üzere tüm Yenişehirlileri 19 Mayıs Salı günü evlerinin balkonlarına ve pencerelerine çıkmaya davet etti.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle bu yıl meydanlarda kutlanamayacak ama Yenişehir Belediyesi 19 Mayıs coşkusunu kent geneline yayacak. Yenişehir Belediyesinin davetiyle Mersin’e gelen ünlü sanatçı Ali Altay, 19 Mayıs’a özel hazırlanan ve konser sahnesine dönüştürülen gezici tır ile Yenişehir sokaklarında olacak. Canlı müzik tırı 19 Mayıs Salı günü saat 16.00 itibariyle mahalleleri gezecek.

Özyiğit, “Gemiye binip gidenlerin değil, gelenlerin gençleri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nız kutlu olsun”

Ali Altay ve orkestrası Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde son provalarını yaptı. Provaları izleyen Başkan Abdullah Özyiğit, “Bugün Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ndeyiz ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Sevgili dostum sanatçı Ali Altay Mersin’de ve 19 Mayıs’ta Yenişehir halkıyla buluşacak. 19 Mayıs’ta halkımızın sokağa çıkmasına gerek yok, biz Yenişehir Belediyesi olarak onlara konuk olacağız. Halkımız bizi bayraklarıyla balkonlarında beklesinler. 101 yıl önce Samsun’a çıkarak bu topraklardaki emperyalist güçleri vatanımızdan kovmanın ilk adımını atan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü her zaman olduğu gibi en büyük coşkuyla anacağız. O büyük günü tekrar yaşayacağız ve yaşatacağız. Gemiye binip gidenlerin değil, gelenlerin gençleri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nız kutlu olsun.” diye konuştu.

Altay, “Sizler evinizde kalın, biz sizlere misafir olacağız”

“ Balkonlarınızda ve pencerelerinizde bizleri bekleyin” diyen ve Yenişehir halkı için güzel bir program hazırladıklarını söyleyen sanatçı Ali Altay ise “101 yıl önce Ata’mızın bize armağan ettiği bu güzelliği tekrar yaşatmak için bugün buradayız. Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’in davetiyle Mersin’e geldik ve güzel bir program hazırladık. Sizler evinizde kalın, biz sizlere misafir olacağız. O güzel coşkuyu birlikte yaşayacağız. Balkonlarınızda ve pencerelerinizde bizleri bekleyin, sizlere 19 Mayıs’ta en güzel şarkıları söyleyeceğiz. Değerli gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nız kutlu olsun. Ömrünüz bir çınar ağacının ömrü kadar uzun olsun, sevgiyle kalın.” şeklinde konuştu.

Yenişehir Belediyesi sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde kalan çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda evlerinde yalnız bırakmamış ve gezici eğlence ve canlı müzik tırı sokak sokak gezerek bayram coşkusunu evlere taşımıştı.

Yorumlar (0)