AKP'li belediyenin 40 milyon TL borçlanma yetkisine İYİ Partili Meclis üyelerinden tepki!

Mustafakemalpaşa’da Belediye Meclisi’nde Millet İttifakı’nın üyeleri Başkan Mehmet Kanar’ı topa tuttu. Kanar’ın hangi nedenle olduğunu açıklamadan, 40 Milyon TL borçlanma yetkisi aldığına değinen Millet İttifakı Meclis Üyeleri, “Şu anki borçlarını ödeyemeyen Belediye bu parayı nasıl ödeyecek” diye sordular.

YEREL 12.01.2022, 11:49
AKP'li belediyenin 40 milyon TL borçlanma yetkisine İYİ Partili Meclis üyelerinden tepki!



Kanar’ın mali tablolar açısından son derece gizemli bir politika izlediğini vurgulayan muhalif Meclis Üyeleri, “Vatandaşın hakkı hukuku adına sorduğunuz hiçbir soruya yanıt alamıyoruz. İlçemizin geleceği ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla resmen gün be gün çalınıyor şeklinde konuştular.
Halk adına sorgulamaya ısrarla devam edeceklerini belirten Mustafakemalpaşa Meclisi’nin Millet İttifakı Üyeleri’nin açıklamaları aynen şöyle:

BAŞKAN’I TERLETEN SORULAR!
“Değerli hemşerilerimiz hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyoruz. Bizler Millet ittifakı meclis üyeleri olarak;  İlçemiz için yapılacak faydalı işlerde iktidara  destek vermek, yeni öneriler getirmek, yanlış yapılanları da uyarmakla mükellefiz. Çünkü sizler, halkın sesini duyurmak ve sizin adınıza yönetenleri denetlemek görevini bizlere verdiniz. Bu güvencinizden minnettarız.
Üç yıla yaklaşan görevimiz esnasında daha işin başında nerelere ne kadar borcumuzun olduğu bilgisini alamadığımız gibi, nereden ne kadar da alacağımızın olduğuna ilişkin sorularımıza da hala daha cevap alabilmiş değiliz.


Defalarca, ‘Kaç kişiyi Belediye’de işe başlattınız? Bunların maliyeti ne kadardır” diye sorduk durduk. Karşımızda bir kapı duvar var ki, sormayın gitsin!
Büyükşehir Yasası ile el konulan köy yerlerinin takriben  yüzlercesinin satılmasına rağmen, ne kadar yerin satıldığı, kaç paraya satıldığı, satışlardan elde edilen paraların nerelere harcandığı şeklindeki sorularımıza da cevap alamadık.
Bütün bunlar yetmezmiş gibi 10.01.2022  günü yapılan meclis toplantısında, Cumhuriyet tarihinin en büyük borçlanma yetkisi alındı.

SIR GİBİ SAKLANIYOR?
Ne için kullanılacağı sır gibi saklanan bu kredi talebi tam 40 milyon TL’. Maalesef bu yetki de, aşağıdaki sorularımıza cevap verilmeden,  AK Parti ve MHP meclis üyelerinin oylarıyla apar topar kabul edildi.
Belediyemizin şu anda nerelere kaç lira borcu var?
Daha önce alınan borçların durumu nedir?
Bu paralar nerelere harcandı? Ne kadarı ödendi?
Ne kadar faiz verildi veya halen daha veriliyor?
Sosyal Güvenlik Kurumuna borcumuz var mı?
İlçe esnafımızın alacağı ne kadar?
Belediye personeline ne kadar borcumuz var?
Alınması düşünülen bu 40 Milyonluk borç nerelere harcanacak?
Yoksa bu parayla belediyenin borçlarını mı ödeyeceksiniz?
Şu projeye şu kadar, bu projeye bu kadar diye bir ön açıklama yapmaya niyetiniz var mı?
Yine alınacak bu borcun karşılığında ipotek olarak ne göstereceksiniz?
Bu arada faiz oranı nedir? Alınacak paraya karşılık sonuçta ne kadar ödenecek? Kaç ay vadeli geri ödeyeceksiniz?Bankalarla görüşüldü mü? Görüşüldüyse bunlar hangi bankalardır ve onların teklifleri ne kadar?
Şu an ki borçlarını ödeyemeyen belediyemiz bu taksitleri nasıl ödeyecek?

BELEDİYE İFLASIN EŞİĞİNDE!
Bizler; AK Partili, MHP'li meclis üyeleri dahil, meclis çoğunluğunun bu konular hakkında bilgi sahibi olduğunu düşünmüyoruz.
Gelecek kuşakların, çocuklarımızın, torunlarımızın paralarını har vurup harman savurmaya çalışanlar, Belediyemizi iflasa ve batışa sürüklüyor.
141 yıldır ayakta duran belediyemizi bitme noktasına getirdiler. Yazıktır, günahtır.
Bu makamlar bize emaneten verildi ve emanetleri koruyup kollamak hepimizin görevidir.
Şeffaf belediyecilik sloganıyla gelen AK Parti ve MHP'li arkadaşlarımız maalesef hesap vermeye bir türlü yanaşmıyorlar. Bizler de o nedenle siz değerli halkımıza şikayetimizi kamuoyu önünde paylaşıyoruz.”

Yorumlar (0)