banner773

Adana Turizm ve Kültür Eylem Planı çalışmaları sürüyor

22 Mart 2021 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile başlanan “Adana Turizm ve Kültür Eylem Planı” kapsamında bugüne kadar Yerel Basın ile başlayıp Halk Oturumu ile biten ilk tur 16 adet “Ortak Tartışma Toplantısı” ilişkili yerel aktörlerden 84 katılımcının katkısıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

YEREL 24.06.2021, 12:00
Adana Turizm ve Kültür Eylem Planı çalışmaları sürüyor

“Adana Turizm ve Kültür Eylem Planı” kapsamında bugüne kadar Yerel Basın ile başlayıp Halk Oturumu ile biten ilk tur 16 adet “Ortak Tartışma Toplantısı” ilişkili yerel aktörlerden 84 katılımcının katkısıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

 PAYDAŞLARIN DETAYLI ÇALIŞMALARIYLA İLERLEYECEK

Adana İlinin sürdürülebilir gelişimi ve sektörel çeşitliliğini sağlamayı amaçlayan, katılımcı ve kapsayıcı planlama yaklaşımı ile kurgulanan süreç, önümüzdeki günlerde yine ilişkili tüm paydaşların dahil olacağı ve görev alacağı birlikte üretme toplantıları ve tartışmalarıyla, belirlenen konu alanları üzerinde detaylı çalışmalarla ilerleyecek.

SONUÇLAR KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK

Süreç boyunca ve yapılan tüm toplantılarda ısrarla vurgulandığı üzere, şeffaflık ilkesi çerçevesinde ilerleyecek, en kısa zamanda ilk toplantıların sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak. Turizm ve Kültür ekseninde, çalışmaya katkı vermek, projelerini hayata geçirilmek üzere paylaşmak ve birlikte çalışmak isteyen herkes Şehircilik Atölyesi’nin web sitesi üzerinden (https://sehircilikatolyesi.org/tr/ ) veya turizmsube@adana.bel.tr  mail adresleri yoluyla  iletişime geçebilir.

BAŞKAN ZEYDAN KARALAR HALKIN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİ DİNLİYOR

Adana için büyük önem arz eden çalışmanın merkezine konulan katılımcı ve işbirlikçi yaklaşımı sosyal medya hesaplarından ve Şehircilik Atölyesinin web sitesi üzerinden yayınlanan anketlerle ‘siz önerin, biz yapalım’ denilerek kamuoyu ile paylaşıldı. Toplamda 1000’i aşkın görüş ve öneri alındı. Gelen proje önerileri üzerinden Başkan Zeydan Karalar’ın katılımı ile halk oturumu toplantısına 50 kişi davet edildi. Her aşamasında şeffaflık ve katılımcılığı merkeze alan çalışmada Adanalılar proje önerilerini doğrudan Zeydan Karalar ile paylaştı.

Yorumlar (0)