Adana Büyükşehir çalışıyor, kentin sorunları çözülüyor

Karaisalı ilçesinin Gülüşlü köyü ve Aşağı Belemedik suya kavuşuyor

YEREL 30.11.2021, 09:38
Adana Büyükşehir çalışıyor, kentin sorunları çözülüyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 15 yıldır içilemez raporu olan ve 7 yıldır da çevre kaynakların kuruması sonucu su bulunmayan Karaisalı ilçesinin Gülüşlü köyüne su götürüyor. Gülüşlü için açılan sondaj kuyusundan Aşağı Belemedik de yararlanacak. Bunun için de 3 bin metrelik isale hattı döşeniyor.

 

Geçmiş dönemlerde defalarca müracaatta bulunmasına rağmen, su sorunlarıyla ilgili bir sonuç alamadıklarını belirten Gülüşlü Köyü Muhtarı Ahmet Göçer, Zeydan Karalar döneminde bir dilekçe ile başvuru yaptıklarını, durumu izah ettiklerini ve kısa süre içinde ASKİ elemanlarının çalışmaya başladığını ve bir, bir buçuk ay içinde köye su geleceğini söyledi.

ASKİ iş makinelerinin, jeoloji mühendislerinin ve personelin bölgede çalışma başlattığını ifade eden Muhtar Ahmet Göçer, sismik cihazlarla araştırma yapıldığını, sondaj sonucu suyun bulunduğunu ve kısa süre içinde sağlıklı suya kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Köy sakinleri de içilemez raporu verilen suyu sadece bulaşık ve çamaşır yıkamak için kullanabildiklerini, Karaisalı ve Yerköprü’ye gittiklerinde oralardan su getirdiklerini anlatarak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür ettiler.

Öte yandan ASKİ ekipleri, Gülüşlü’nün yeni sondaj kuyusundan Aşağı Belemedik’e de su vermek için yoğun şekilde çalışıyor. Bununla ilgili faaliyetlerde sona gelinirken, ASKİ ekipleri 3 bin metre isale hattı döşüyor. Susuzluk dolayısıyla göç veren Aşağı Belemedik’te, önümüzdeki süreçte söz konusu sorunun ortadan kalkacağı düşünülüyor. 

Yorumlar (0)