AB TÜRKİYE DELEGASYONU KUŞADASI'NA GELDİ

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Ankara'daki AB ülkelerinin büyükelçileri ve eşleri ile diplomatik misyon temsilcilerinden oluşan heyet, Kuşadası’nı ziyaret etti. AB Türkiye Delegasyonu üyeleri, ziyaretlerinde Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile bir araya geldi.

YEREL 21.10.2018, 12:07 21.10.2018, 12:07
AB TÜRKİYE DELEGASYONU KUŞADASI'NA GELDİ

AB Türkiye Delegasyonu, her altı ayda bir siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirmek, yerel yöneticilerle, üniversite, iş dünyası, sivil toplum örgütleri ve yerel halkla buluşmak amacıyla Türkiye’nin farklı bölgelerine yapılan geziler kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir’in Selçuk ilçesini ve Kuşadası’nı ziyaret etti. Efes Antik Kenti, Artemis Tapınağı ve Aziz John kalıntılarını ziyaret eden heyet daha sonra Kuşadası’na geldi. Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ayşe Şerifoğlu’nun da katılımıyla Zeytin ve Zeytinyağı Müzesi'ni gezen heyet, yetkililerden zeytinyağının işleniş tarihine ilişkin bilgi aldı. Müzenin ardından Caferli Mahallesi’nde 1982 Avrupa Güzeli Nazlı Deniz Kuruoğlu'nu ziyaret etti. Burada KUŞAKK üyesi kadınlarca hazırlanan ikramların tadına bakan ve KUŞAKK tarafından üretilen kuş motifli ürünler hakkında bilgi alan AB Heyeti, ikramları ve el ürünlerini büyük bir beğeniyle karşıladı. Heyet, Caferli ziyaretinin ardından Kadıkalesi-Anaia kazı alanını gezdi.

 

Berger ve beraberindeki heyet, daha sonra Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'yı makamında ziyaret etti. AB ile Kuşadası Belediyesi işbirliğinde yaşama geçirilebilecek büyük ölçekli projelerin ele alındığı ziyarette, turizmin 12 aya yayılması, eğitim, istihdam ve çevre konuları ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyarette konuşan Başkan Kayalı, Avrupa Birliği Büyükelçilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek “Özellikle de Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerin olumlu bir seyir izlemeye başladığı böylesi bir dönemde bu tip ziyaretlerin ve diyalogların birbirimizi yakından tanımak anlamında çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ise kendilerine gösterdiği misafirperverlikten dolayı Başkan Kayalı’ya teşekkür ederek “Kuşadası muhteşem bir yer. Meslektaşlarımla birlikte burada bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki birkaç gün boyunca Kuşadası’nı gezip görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.  

 

Avrupa Birliği Türkiye delegasyonu Başkanı Christian Berger, Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott, Danimarka  Büyükelçiliği Misyon Başkan Yardımcısı Anders Siegumfeldt, İrlanda Büyükelçisi Brendan Ward, Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, Bulgaristan Büyükelçisi Nadezhda Neynsky, Slovenya Büyükelçisi Igor Jukic, Slovakya Büyükelçisi Anna Turenicova, Lüksemburg Büyükelçisi Georges Faber, Letonya Büyükelçisi Peteris Elferts, Finlandiya Büyükelçiliği Misyon Başkan Yardımcısı Jussi Soini, Romanya Büyükelçisi Gabriel-Catalin Şopanda, Portekiz Büyükelçisi Paula Leal da Silva, Avusturya  Büyükelçisi Ulrike Tilly, Avusturya  Büyükelçiliği Müsteşarı Karin Traunmüller, Belçika Büyükelçisi Michel Malherbe, Malta Büyükelçisi Carmel Vassallo, Almanya Büyükelçiliği Siyasi Danışmanı Daniel Krull, Hırvatistan Büyükelçiliğ Maslahatgüzarı Ivan Pıcukarıc, Estonya Büyükelçiliği Misyon Başkan Yardımcısı Indrek Erikson, AB Siyasi İşler Bölümü Başkanı Eva Horelova, AB Delegasyonu Eğitim Sektör Yöneticisi Mustafa Balcı, AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Danışmanı Selda Paydak ve AB Türkiye Delegasyonu Basın İletişim Yöneticisi Miray Akdağ’ın yer aldığı heyet gün boyu süren gezi ve temaslarının ardından Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen bir yemekte Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile bir kez daha buluştu.

Yorumlar (0)