8. GAZİANTEP YİYECEKLERİ, KÜLTÜR VE SANAT ŞENLİĞİ BEYLİKDÜZÜ'NDE BAŞLADI

Beylikdüzü’nde,"8. Gaziantep Yiyecekleri, Kültür ve Sanat Şenliği" başladı. Beylikdüzü Kaymakamı Mustafa Altınpınar ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen şenlik, eski Beylik Pazarı alanında, 15 Eylül’e kadar devam edecek. Yöresel lezzetlerin yanı sıra, Gaziantep’in kültürünün de tanıtıldığı şenlikte, İstanbullular’ı keyif dolu dakikalar bekliyor.

YEREL 12.09.2019, 13:09
8. GAZİANTEP YİYECEKLERİ, KÜLTÜR VE SANAT ŞENLİĞİ BEYLİKDÜZÜ'NDE BAŞLADI

Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Avrupa Yakası Gaziantep Derneği'nin (İSAYGAD) ortaklaşa düzenlediği "8. Gaziantep Yiyecekleri, Kültür ve Sanat Şenliği" Beylikdüzü’nde başladı. Şenliğin açılışına, BeylikdüzüKaymakamı Mustafa AltınpınarveBeylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın yanı sıra, İSAYGAD Başkanı Fahri Öztütüncü, BeylikdüzüBelediyesiMeclisÜyeleri, siyasipartiilçebaşkanlarıvevatandaşlarkatıldı. Şenlikalanını, Beylikdüzüprotokolüilebirliktedolaşanvealanda stand açanesnaflarilesohbetedenBelediyeBaşkanı Mehmet Murat Çalık, esnaflara Gaziantep kültürününtanıtımınayaptıklarıkatkıiçinteşekküretti. EskiBeylikPazaralanında, 15 Eylül’e kadar sürecek şenlikte, İstanbullular hem Gaziantep kültürünü daha yakından tanıyacak hem de birbirinden değerli müzisyenlerin konserleriyle gönüllerince eğlenecek.

Altınpınar: Gaziantep ÖzelBirŞehir

Açılıştayaptığıkonuşmada, Gaziantep’içoközelbirşehirolaraknitelendirenveşehrinTürktarihindekiöneminedikkatçekenBeylikdüzüKaymakamı Mustafa Altınpınar “Gaziantep; tarihimize, birliğimize, beraberliğimize, kültürümüzebüyükkatkılardabulunançoközelbirşehir. Sadecegastronomialanındadeğil, kültürelanlamda da TürkkültürünebüyükkatkılarıolanönemlibirşehrimizolanGaziantep’inkültürünüİstanbullularilebuluşturmakiçinbugüzelşenliğidüzenleyen, bizlerlebuluşturanveşenliğingerçekleşmesinekatkısunanherkeseteşekkürediyorum.” diyekonuştu. 

Mumcu: EvSahipliğiYapmaktanMutlulukDuyuyoruz

Karacaahmet Sultan Gürpınar Cemevi’ndekiMuharremayıprogramınedeniylealandanayrılanBeylikdüzüBelediyeBaşkanı Mehmet Murat Çalık’ınyerinekonuşmayapanBeylikdüzüBelediyesi 1.Başkanvekili SerdalMumcuhemşeriderneklerininbulunduklarıillerdekültürleriniyaşatmalarıiçinyerelyöneticilerebüyükgörevdüştüğünüsöyledi.BaşkanvekiliMumcu, konuşmasında “Gaziantep sadecegastronomisiyledeğil, kültürüyletarihiyleeşibenzeriolmayancoğrafyasıyla her Türkvatandaşınıngidipgörmesigerekennadideşehirlerimizdenbiri. BeylikdüzüBelediyesiolarakbuyılsekizincisidüzenlenen Gaziantep KültürveSanatŞenliği’neevsahipliğiyapmaktanbüyükmutlulukduyuyoruz. AnadolukültürünüBeylikdüzü'ndeyaşamakveyaşatmakiçin, vatandaşlarımızınbukültürlekaynaşmasınısağlayabilmekiçinBeylikdüzüBelediyesiolarakelimizdengelen her türlüdesteğigöstereceğiz.” ifadelerineyerverdi. İSAYGAD Başkanı Fahri Öztütüncü ise konuşmasında, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a ve şenlikte stant açan tüm esnafa teşekkürlerini iletti. Açılışta; Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Gaziantep YöresiHalkOyunlarıTopluluğu’nunsunduğuhalkoyunugösterilerininardındansahnealanmüzisyenRamço, şenliğekatılanlarakeyiflibirgeceyaşattı. 

Şenlik 15 Eylül’e Kadar Sürecek

Yerelveulusalsanatçılar, yöreselkültürvelezzetustalarıiletiyatrogruplarının da yeralacağışenlikalanında, 15 Eylül’ekadar, her gün DJ performansı, yarışmalar, skeçlervesahneşovlarıdüzenlenecek. Dörtgünboyuncadopdolubirprogramlavatandaşlarlabuluşacakşenlikte; 12 Eylül’deFarukLök, 13 Eylül’deAynurGüneş, 14 Eylül’deKoliva, İstanbullumüzikseverlerlebuluşacak. 15 Eylül’deiseHalkOyunlarıGösterileriveBeylikdüzüBandosuilçehalkınamuhteşembirgörselşölensunacak.

Yorumlar (0)