23 Nisan'da CHP Kadın Kollarından çocukları sevindiren süpriz

CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. Yılında evde kalmak zorunda olan çocukları sevindirdi.

YEREL 23.04.2021, 12:52
23 Nisan'da CHP Kadın Kollarından çocukları sevindiren süpriz

Bayram sevinci

CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu ve yönetim kurulu üyelerinin düzenlemiş olduğu etkinlikte kısa  bir konuşma yapan Çeroğlu, çocuklara bayram sevinci yaşatmak için çok anlamlı bir program düzenlediklerini dile getirdi. Çeroğlu: “Çok güzel bir programı ifa ediyoruz. bugün 23 Nisan Çocuk Bayramı. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına ve ülkemiz çocuklarına hediye ettiği bir bayram. Çocuklarımızın bayramını tebrik ediyorum ” ifadelerini kullandı.

''Atatürk İlkelerinden ödün vermeyeceğiz''

Çeroğlu yaptığı açıklama: '' Her yıl artan inanç ve coşku ile karşıladığımız ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl gibi, buruk ve hüzünlü olarak evlerimizde kutlayacağız. Yürekleri Egemenlik ve Cumhuriyet ilkeleri ile çarpan, 101 yıl önceki inanç ve  heyecanı yaşayan halkımız ve çocuklarımız ATA'ya bağlılıklarını, coşku ve sevinçlerini meydanlarda marşlar eşliğinde haykıramayacak olsa da, yüreklerinde sonsuza kadar hissedecek ve yaşatacaklar. Bizler evlerimizden de olsa; bu önemli günde Atatürk devrimleri ve ilkelerinden ödün vermeyeceğimizi, demokratik, laik Cumhuriyete olan bağlılığımızı inanç ve kararlılıkla duyurmaktan vazgeçmeyeceğimizi haykıracağız '' diye belirtti.

''Memleketi aydınlığa çıkaracak çok kıymetli birer yıldız''

CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu: '' Kurtuluş Savaşı'nı yöneten, orduyu denetleyen, dünyada tek örnek olan TBMM, 23 Nisan 1920'de Mustafa Kemal'in  önderliğinde açılmıştır. Böylece Ulusun Egemenliğinin saltanata değil, millete ait olduğunu bütün dünyaya ilan etmiştir.  1929 yılından itibaren de "Çocuk Bayramı " olarak kutlanmasını istemiştir. Çünkü çocukları "vatanın geleceği, memleketi aydınlığa çıkaracak çok kıymetli birer yıldız " olarak görmüş ve değer vermiştir. Bu nedenle aradan 101 yıl geçse de, saraylarda saltanat sürmek isteyenlere inatla, coşkuyla, bilinçle, kararlılıkla Ulusumuz bu anlamlı Milli Bayramımızı yaşatacak, bugün ve gelecekte kutlamaya devam edecektir '' dedi.

''Rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum''

Çeroğlu: ''101 yıl önce 23 Nisan 1920'de TBMM'yi açan ve ilk meclis çatısı altında Kurtuluş Savaşı'nı yürütüp başarıya ulaştıran, Cumhuriyet Devrimlerini gerçekleştiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm vekilleri ve emeği geçenleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Yaşasın 23 Nisan, Yaşasın TBMM '' diyerek sözlerine son verdi.

CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, birçok mahalleyi gezerek oyuncakların çocuklara ulaşmasını sağladı.

Yorumlar (0)