23 NİSAN COŞKUSUNA MUHTEŞEM FİNAL

Sarıyer Belediyesi’nin yurtiçinden ve yurtdışından 485 çocuğu ağırladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği Life Park’ta gerçekleştirilen etkinlikle son buldu. Çocuklar dünya liderlerine Sarıyer’den ‘oyun hakkı’ için mesaj gönderdi.

YEREL 23.04.2019, 21:37
23 NİSAN COŞKUSUNA MUHTEŞEM FİNAL

Sarıyer Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, günlerce süren birbirinden eğlenceli programların ardından Life Park’ta düzenlenen etkinlikle son buldu. 23 Nisan programı kapsamında 9 ülke ve 8 ilden misafirleri 8 gün boyunca ağırlayarak çeşitli etkinlikler gerçekleştiren Sarıyer Belediyesi, muhteşem bir galayla coşkuyu doruğa çıkardı. Etkinlik; oyun grupları, ikramlar, halk oyunları performanslarının ardından ünlü pop müzik sanatçısı Aleyna Tilki’nin muhteşem konseriyle son buldu.

BAYRAM COŞKUSUNU DOYASIYA YAŞADILAR

‘Hepimiz Farklıyız Hepimiz Eşitiz’ sloganıyla düzenlenen etkinliğin galasında misafir öğrenciler, sergiledikleri muhteşem folklor gösterileriyle tüm Sarıyerlileri coşturdu. İstanbul’un dört bir yanından gelen minikler çeşitli atölyeler, oyun grupları ve oyun parkurlarıyla gönüllerince eğlenerek bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Şenlikte 4. Uluslararası Çocuk Meclisi Bildirgesi’ni okuyan öğrenciler dünya liderlerine ‘bırakın oynayalım’ diyerek mesaj gönderdi.

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Misafir çocuklara verilen teşekkür madalyasının ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, tüm misafirlerle birlikte sahneye çıktı. 23 Nisan ve Cumhuriyet’in öneminin altını çizen Genç, “Dışarıdan gelen sevgili çocuklar ne dediler bana biliyor musunuz? ‘Başkanım biz Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür ediyoruz’ dediler. Savaşın en yoğun olduğu dönemde bile çocukları unutmayan, yaşamı unutmayan, geleceğini unutmayan Mustafa Kemal’e, arkadaşlarına, atalarımıza bir kez daha teşekkür edelim” diye konuştu.

“DÜNYADA BARIŞ ÇIĞLIKLARI YÜKSELSİN”

Çocukların dünyada barışı sağlayacak tek çıkar yol olduğuna değinen Başkan Şükrü Genç, “Çocuklarımızın verdiği mesajlar çok önemli. Çünkü onların akıllarında kötülük yok. Buraya gelen sevgili çocuklar gittiklerinde buradan aldıkları sevgiyi anlatacaklar. Bu sevgiyi, hoşgörüyü gittikleri yerlere taşıyacaklar. Kültürünüzden uzaklaşmayın. Kültürünüzü çocuklarınıza aşılayın. Bu ülkeyi tanıtmak için, bu ülkenin güzelliklerini anlatmak için, bu ülkeyi daha ileriye taşımak için gelin bu işi çocuklara verelim. Dünyanın dört bir yanında savaş çığlıkları değil, barış çığlıkları olsun. Hepinizin yolları açık olsun” dedi.

“KAVGA BİTECEK, SAVAŞ BİTECEK VE SEVGİ GELECEK”

Her sene 23 Nisan’da ve 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, geleneksel olarak barış çığlığı attıklarını belirten Başkan Genç, “Nazım Hikmet diyor ki dünyayı bir günlüğüne çocuklara verelim. Kavga bitecek, savaş bitecek ve sevgi gelecek. Haydi gelin hep beraber çocuklarımızla avazımız çıktığı kadar bir barış çığlığı atalım” diyerek herkesi barış çığlığı atmaya davet etti. Sarıyer binlerce kişinin barış çığlığıyla yankılandı.

ALEYNA TİLKİ İLE EĞLENCE DORUĞA ULAŞTI

23 Nisan final programında son olarak ünlü pop müziği sanatçısı Aleyna Tilki sahne aldı. Sarıyerliler, Tilki’nin söylediği şarkılarla eğlenceli anlar yaşarken, programa katılan minikler de bu şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

Yorumlar (0)