23 Nisan Coşkusu Tüm Kartal’ı Sardı

Kartal Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101. açılış yılı ile Atatürk’ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda evlerinden çıkamayan Kartallılar için birbirinden renkli etkinlikler düzenledi. Etkinliklerde; üstü açık gezi otobüsleri ile araçlar, balon ve Türk bayrakları ile süslendi, bando orkestraları Kartal’ın mahallelerini gezerek konserler düzenledi. Çocuklar için düzenlenen online etkinliklerle de ‘23 Nisan’ ruhu, Kartal’ın tüm mahallelerine ve evlerine taşındı.

YEREL 23.04.2021, 17:55 23.04.2021, 17:35
23 Nisan Coşkusu Tüm Kartal’ı Sardı

İlk olarak çelenk sunum töreni ile başlayan kutlamalar, ilerleyen saatlerde Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in katılımı ile tüm kenti sardı. Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Resim ve Şiir Okuma Yarışması’nın ödül töreni de kutlamalar kapsamında gerçekleşti. Farklı yaş gruplarından çocukların eserlerinin değerlendirildiği yarışmada dereceye giren çocuklara ödülleri, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve siyasi parti temsilcileri tarafından verildi.

Marşlar Hep Bir Ağızdan Söylendi

Başkan Gökhan Yüksel’in eşlik ettiği bir diğer etkinlikte ise üzerinde bando orkestraları bulunan 2 üstü açık gezi otobüsü, Kartal’ın mahallelerini dolaştı. Etkinliğe katılan Klasik Otomobil Kulübü üyeleri de otomobilleri ile konvoy yaparak kutlamalara renk kattı. Türk bayrakları ve balonlarla süslenen her biri efsane olmuş otomobillere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Sokağa çıkma kısıtlamasının olması nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşların ve çocukların, pencerelerden ve balkonlardan eşlik ettiği etkinlikler sırasında, bando orkestraları da sevilen marşları ve şarkıları çaldı. Ellerindeki bayraklar ile evlerinin balkon ve pencerelerinden çalınan marşlara eşlik eden vatandaşlar, 101 yıllık gurur ve sevince ortak oldu.

Vatandaşlara Bayrak Hediye Edildi

Özel kostümler giyen bando ekiplerinin otobüsle geçişi sırasında çocuklar da büyük bir sevinç yaşadı ve evlerinden büyük bir coşku ile çalınan marşlara eşlik etti. Mini konserler sırasında belediye görevlileri, evlerinden alkışları ile destek olan çocuklara Türk bayrakları hediye etti.

Tüm gün süren etkinliklerin ardından bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşatmak için kutlamaları Kartal’ın tüm sokaklarına taşımaya karar verdiklerini söyledi. Online gerçekleşen satranç turnuvası, konser ve tiyatro oyunları gibi etkinlerin yanı sıra; bando orkestralarının yer aldığı otobüslerle kutlama coşkusunu evlerinden çıkamayan çocuklara ulaştırdıklarını belirten Başkan Gökhan Yüksel, en büyük dileklerinin bir sonraki 23 Nisan’ın sokaklarda, caddelerde, kalabalıklarla birlikte kutlanması olduğunu ve o zamana kadar pandeminin bitmesini umut ettiklerini söyledi.

Yorumlar (0)