100.YIL COŞKUSU ERCİYES DAĞINDA ZİRVE YAPTI

Bu yıl 100. Gurur yılını kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Erciyes Dağı Zirve Tırmanış etkinliği düzenlendi.

YEREL 20.05.2019, 11:47
100.YIL COŞKUSU ERCİYES DAĞINDA ZİRVE YAPTI

Bu yıl 100. Gurur yılını kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Erciyes Dağı Zirve Tırmanış etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Bandırma Belediyesi Dağcılık Topluluğu Üyeleri ve aynı zamanda Belediye personelleri olan Elektrik Etüt Birimi Sorumlusu Cihan Boztunç ve Elektrik-Elektronik Mühendisi Tansel Demirel yer aldı.

Federasyon onaylı 25 Dağcının hazır bulunduğu etkinlikte sporcular geceden bölgede kamp attı. 19 Mayıs günü sabahın ilk ışıklarıyla başlayan 3917 metre yürüyüşün ardından zirveye varan sporcular Cumhuriyetimizin Kurucusu Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşlarını ve Kahraman Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşımızı hep bir ağızdan okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sporcular günün anısına toplu fotoğraf çekinerek bu anlamlı organizasyonu ölümsüzleştirdiler. 

Yorumlar (0)