Usta oyuncuya veda... Ünlü isimler gözyaşlarına boğuldu

Üç gün önce yaşamını yitiren usta oyuncu Civan Canova için bugün Mecidiyeköy Büyük Sahne'de tören düzenlendi.

YAŞAM 23.08.2022, 15:03
Usta oyuncuya veda... Ünlü isimler gözyaşlarına boğuldu

Geçen haftalarda sosyal medya hesabından akciğerinde kitle tespit edildiğini açıklayan Civan Canova geçen cumartesi günü hayatını kaybetmişti.

Usta oyuncu için bugün İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Salon’da tören düzenlendi.

Törene Canova’nın ailesi, sanatçı dostları ve çok sayıda seveni katıldı.

Salonda bulunanlara Civan Canova’nın hayatını anlatan kısa bir video izletildi. O dakikalarda duygu dolu anlar yaşandı.

Cenazeye katılanlar arasında Nursel Köse, Ekin Koç, Nesrin Cavadzade, Bora Akkaş ve Uraz Kaygılaroğlu da vardı.

Daha sonra oyuncu için yakınları ve dostları kürsüye çıkarak konuşma yaptı.

“SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİM”

Civan Canova’yı anlatırken gözyaşlarına boğulan oyuncu Ayten Uncuoğlu, “Sözün bittiği yerdeyim. Dünyalar güzeli, dünyalar akıllısı, duyarlısı bir insanı, arkadaşımızı, meslektaşımızı, dostumuzu, kardeşimizi, oğlumuzu kaybettik. Hem benim hem de bizim için çok kıymetliydi” dedi.

İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Kubilay Karslıoğlu “Çok önemli bir sanatçıyı kaybettik. Sadece bir oyuncuyu değil bir sanatçıyı kaybettik. Müthiş oyunları vardı. Çok üzgünüz, beklenmedik bir durumdu. Aynı sahneyi paylaşmadık ama çok iyi bir dost ve abimdi. En son resimleri ile ilgili oturup konuşmuştuk” diye konuştu.

“ÇOK İYİ YÜREKLİ BİR İNSANDI”

Törene katılan oyuncu ve seslendirme sanatçısı Hakan Vanlı ise, “Onu kaybetme düşüncesi aklımdan hiç geçmedi. Ama sonra bu ani haberi alınca hakikaten hepimiz şoke olduk. Çok değerli bir insandı. Neden iyi insanlar bu kadar erken vefat ediyor, neden kaybediyoruz? Çok ama çok iyi yürekli, iyi niyetli, insan seven, hayvan seven, doğa seven çok nitelikli bir insandı” ifadesini kullandı.

“ONA SARILMAK İSTERDİM”

Oyuncu Hatice Aslan da “Çok üzgünüz, çok kıymetli, çok iyi bir insandı. Ona sarılmak isterdim ama işte bir anda gidiyor. Onun için böyle insanların kıymetini bileceğiz. Yanınızdakilerin kıymetini bilin” dedi.

Buradaki törenden sonra Civan Canova’nın cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. (DHA)

Yorumlar (0)