UKRAYNALILARDAN ATATÜRK’ÜN GÖLGESİNDE BARIŞ ÇAĞRISI

Marmaris Sakini Ukraynalılar, “Ukrayna’da topraklarını korumaya çalışan insanlarımızın acilen insani yardıma ihtiyacı var! dedi.

YAŞAM 13.03.2022, 00:12 13.03.2022, 00:14
UKRAYNALILARDAN ATATÜRK’ÜN GÖLGESİNDE BARIŞ ÇAĞRISI


      Marmaris Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği çatısı altında bir araya gelen Marmaris’te yerleşik yaşayan Ukraynalı aileler, bir kez daha Atatürk Meydanında toplanarak; Rusya saldırısı altında savaş halinde olan Ukrayna için tüm dünya ülkelerinden destek ve yardım istediler.


     Marmaris’te bugün (12 Mart 2022) yapılan ve yaklaşık 20 dakika süren savaşı protesto eylemi sonrasında, Marmaris Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği Sözcüsü Svitlana Borovska yazılı yaptığı basın açıklamasında;  Türkiye'deki Ukrayna toplulukları olarak, tüm dünya ülkelerinin liderlerine ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına bir kez daha çağrıda bulunarak, “Sizleri Ukrayna'yı desteklemeye çağırıyoruz ve rica ediyoruz! Ukrayna, Türkiye gibi demokratik ilke ve değerlere dayanmaktadır. 2004 ve 2014'te ülke genelinde demokrasimizi savunduk ve bunu Batı'nın önderliğinde değil (Rusya bunca yıldır yalan yere yaydığı gibi) Rusya'nın ajanlarına karşı çıkarak kendi başımıza yaptık. Ukrayna, Türkiye gibi barışçıl bir ülkedir, hiçbir zaman yabancı topraklara işgal etmemiştir, ancak kendi topraklarını ve devletini cesurca savunmak amacındadır. Uzun yıllardır Rusya, Ukrayna'nın iddia edilen kışkırtıcı saldırgan eylemleri hakkında kanıtlanmamış, yanlış propaganda yaymaktadır. Bu nedenle Türkiye'yi Rus yalan ve saldırgan propagandasını dinlememeye çağırıyoruz.  Türk dostlarımıza ve Türkiye Cumhurbaşkanına siyasi ve manevi destekleri için çok teşekkür ederiz.

Türkiye'de ki Ukraynalılar adına, sivil nüfusunu, egemenliğini ve topraklarını koruma mücadelesinde Ukrayna'yı içtenlikle desteklemenizi talep ediyoruz. Ayrıca Türkiye'deki vatandaşlardan ve dostlardan, Ukrayna'ya, topraklarını korumaya çalışan insanlarımıza, insani yardımda bulunmalarını rica ediyoruz!” dedi. 

Yorumlar (0)