Roman gençler erken yaşta evlilik değil eğitim istiyor

"Romanlar için evlilik bir ihtiyaç değil, bir çıkış yolu hiç değil. Roman gençlerin evliliğe ihtiyacı yok, yeni ve güzel bir geleceğe ihtiyacı var"

YAŞAM 23.11.2016, 09:28 23.11.2016, 09:28
Roman gençler erken yaşta evlilik değil eğitim istiyor

T24'te yer alan haberde, Birgün gazetesinden Meltem Yılmaz, İstanbul Sulukule'de konuştuğu Roman gençlerin erken yaşta evliliğe karşı olduklarını söyledi. Yılmaz, gençlerin kendilerini erken evliliklere değil de mesleklerinde daha iyi bir noktaya gelmeye odaklandıklarını aktardı. Sulukule sakini dans eğitmeni ve aynı zamanda grafik tasarımı bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Gizem Nalbant da "Roman gençlerin en büyük sıkıntısı eğitimsizlik ile rol model sıkıntısı" olduğunu ifade etti.

 

Meltem Yılmaz'ın Birgün gazetesinde yayımlanan haberi şöyle:

 

 

Gizem Nalbant, 20 yaşında, dans eğitmeni ve grafik tasarımı bölümü öğrencisi. Doğma büyüme Sulukuleli.

 

Çevrendeki, küçük yaştaki arkadaşlarının evliliklerini gözlemlediğinde ne görüyorsun?

 

 

Roman gençler arasında erken yaşta evliliğin yaygın olduğu bir gerçek. Bu garip bir gelenek gibi. Aileyle de alakası yok, açıkçası eğitimsizliğin getirmiş olduğu bir sonuç.

 

Bana da böyle şeyler geldi ama ben hiç düşünmedim. Çünkü bu evlilikleri kesinlikle onaylamıyorum. Çünkü erken yaşta evlendiği gibi erken yaşta ayrılan, hayatlarının en büyük acısını yaşayan insanları gördüm. Daha kendisi çocukken bir de bebeğini büyütmeye çalışmak hiç de kolay değil.

 

Kendi çocukluğunu yaşayıp sokaklarda koşup, eğlenip, okuyup, bir şeyler öğrenip hayata atılmak varken kaynana, bebek, koca gibi olgular bir çocuğun kaldırabileceği şeyler değil. Zaten hepimiz görüyoruz bu tip evliliklerin ilerde kalıcı izler bıraktığını.

 

Romanlar’ın talebi üzerine düzenlendiği iddia edilen, cinsel istismar önergesini nasıl değerlendiriyorsun?

 

 

Bugüne kadar duyduğum en saçma yasa diyebilirim. Bu yasa, bir kız çocuğunun hayatıyla, hayalleriyle oynamaktan başka bir anlama gelmiyor. Ufacık bir çocuk, evlilik kelimesinin dahi anlamını bilmezken onu buna mecbur bırakmak dünyanın en saçma seçeneği bence. Bu yapılan bir çocuğun psikolojisiyle oynamaktan başka bir şey değil.

 

Roman gençlerin bugün en önemli ihtiyaçları nelerdir?

 

Romanlar için evlilik bir ihtiyaç değil, bir çıkış yolu hiç değil. Roman gençlerin evliliğe ihtiyacı yok, yeni ve güzel bir geleceğe ihtiyacı var. Çünkü Roman gençlerin en büyük sıkıntısı eğitimsizlik ile rol model sıkıntısı.

Yorumlar (0)