Meteoroloji uyardı ! Bunaltan sıcaklara sağanak yağış molası

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, Kuzey ve Doğu kesimlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredecek. İstanbul'da ise bugün yağış bekleniyor.

YAŞAM 15.08.2019, 10:54 15.08.2019, 10:58
Meteoroloji uyardı ! Bunaltan sıcaklara sağanak yağış molası

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığının Kuzey ve Doğu kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yapılan uyarıda, "Günün en yüksek hava sıcaklıklarının Kuzey ve Doğu kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde olacağı tahmin edildiğinden sıcak havanın oluşturabileceği (güneş çarpması, vücutta sıvı kaybı vb.) olumsuzluklara karşı özellikle kronik sağlık problemi olanların, 65 yaş üstü yaşlılar ve çocukların dikkatli olmaları gerekmektedir." denildi.

'TURUNCU' UYARI

Meteoroloji'nin sitesindeki sıcak hava uyarısında, Amasya, Artvin, Çorum, Gümüşhane, Sivas, Tokat ve Bayburt için 'turuncu' uyarı verildi. Meteoroloji'nin sitesinde 'turuncu' uyarı için, 'Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.' tanımı yapılıyor.

İSTANBUL'DA YAĞIŞLI HAVA

Bugün, Marmara'da havanın parçalı bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

 

Yorumlar (0)