Kurbanlığın arkasından gitmişti! Kayıp tıp öğrencisinden acı haber

Ankara’nın Pursaklar ilçesinde bayramın birinci günü kaybolan tıp fakültesi öğrencisi Onur Eker ölü olarak bulundu. Eker'in ölü haberi sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.

YAŞAM 23.07.2021, 07:39
Kurbanlığın arkasından gitmişti! Kayıp tıp öğrencisinden acı haber

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Onur Eker, bayram tatili için annesiyle birlikte ilçeye bağlı Yeşilova Mahallesi’nde oturan dedesi Zühtü Erdoğan’ın (65) yanına geldi.

KAÇAN KOYUNUN PEŞİNDEN GİTTİ

Onur ve dedesi, bayramın ilk günü öğle saatlerinde kurbanlık koyunu kesmek için ahırdan çıkardı. Bu sırada koyun kaçtı. Onur ve dedesi, dağlık alana doğru kaçan koyunun peşinden gitti.

ORTADAN KAYBOLDU

Zühtü Erdoğan, geri dönüp kamyonetini alarak farklı bir yoldan gidip koyunun önüne geçmek istedi. Onur ise dağlık alanda koyun ile birlikte kayboldu.

KAYIP İHBARI VERİLDİ

Zühtü Erdoğan, yakınlarıyla yaptığı aramadan sonuç alınamayınca polis ve jandarmaya haber verildi. Polis ve jandarma gece geç saatlere kadar bölgede arama yaptı ancak Onur Eker bulunamadı. Dün de havadan helikopter destekli yapılan çalışmalarda termal kamera ve dron kullanıldı. Ancak yine Onur’un izine rastlanmadı.

YAKLAŞIK 50 KİLOMETREKARELİK ALAN ARANDI

Bayramın 3'üncü gününde de jandarma, polis özel harekat, AFAD, UMKE, yunus ekipleri, bekçiler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan yaklaşık 200 kişilik ekiple arama yapıldı.

Aramalar, özellikle Eker’in telefonunun şarjı bitmeden önce son sinyal verdiği noktada yoğunlaştırıldı. 3 gün boyunca havadan ve karadan yapılan aramalarda yaklaşık 50 kilometrekarelik alanın tarandığı belirtildi. Bölgedeki hobi bahçeleri de kontrol edildi.

ÖLÜ BULUNDU

Havadan helikopter destekli, termal kamera ve drone'nin da kullanıldığı arama kurtarma çalışmalarına çok sayıda ekip ile devam edilirken acı haber geldi. Yaklaşık 50 kilometrelik alanda yapılan aramalar sonucu Onur Eker’in cansız bedenine ulaşıldı.

YÜZÜSTÜ YERE DÜŞMÜŞ

Eker’in dere kenarında yüzüstü yere düşmüş halde cansız bedeni bulundu. Haber alan dedesi Zühtü Erdoğan, Onur Eker’in cenazesi başında gözyaşı döktü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Gönüllü olarak arama-kurtarma çalışmalarına katılan 4 kişi Eker'in cansız bedenine dere yatağında yüz üstü bir şekilde buldu.
Olay yerine gelen polis ekipleri Eker'in cansız bedeni üzerinde incelemeler yaptı. Eker'in cansız bedeni yapılan incelemeler sonucunda AKUT ekipleri tarafından bulunduğu dere yatağından alınarak cenaze aracına konuldu. Eker'in cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Cenaze aracının başında dede Zühtü Erdoğan dakikalar boyunca ağladı. Eker'in ailenin tek çocuğu olduğu öğrenildi. Ayrıca Eker'in kapalı telefonu ve anahtarları yanında bulunurken, cansız bedeni yanındaki baston ise ekiplerce incelenecek.
‘Hekim adayı bir kardeşimizin acısı yüreğimizi yaktı’

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA 

Tıp öğrencisi Eker’in vefat haberi sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Hekim adayı bir kardeşimizin acısı yüreğimizi yaktı. Kırıkkale Tıp Fakültesi öğrencisi Onur Alp Eker'in cansız bedenine ulaşıldığını öğrendik. Bayramın ilk günü, dağlık alana kaçan kurbanlık koyunu bulmaya çalışırken kaybolmuştu. Ailesine, arkadaşlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)