Konserde giydiği elbise yüzünden tutuklandı

Ruanda'da bir kadın, konsere giderken giydiği kıyafetler yüzünden tutuklandı. 7 Ağustos'ta tutuklanan ve hapis cezası ile karşı karşıya kalan kadının hareketini savcılar, "utanç verici ve ciddi bir suç" olarak niteledi.

YAŞAM 22.08.2022, 15:55
Konserde giydiği elbise yüzünden tutuklandı

24 yaşındaki Liliane Mugabekazi, Ruanda’nın Kigali kentinde Fransız sanatçı Tayc’ın sahne aldığı konserde şeffaf siyah bir elbise giydiği için 7 Ağustos’ta tutuklandı ve ahlaksızlıkla suçlandı.

Mugabekazi, “utanç verici giyinme” olarak kabul edilen kıyafetleri giydiği için hapis cezasıyla karşı karşıya. Savcılar, Mugabekazi’yi ciddi bir suç işlemekle suçlayarak, “Konsere özel bölgelerini ortaya çıkaran kıyafetlerle katıldı… Ayıp dediğimiz kıyafetlerle” dedi.

Savcılar bu yüzden Mugabekazi’nin 30 gün tutuklu kalmasını talep ettiklerini belirttiler.

Mugabekazi 12 gün gözaltında kaldıktan sonra kefaletle serbest bırakıldı. Hem Ruandalılardan hem de uluslararası toplumdan genç kadının tutuklanması tepki çekti. Ancak Ruanda’nın İngiltere büyükelçisi Busingye Johnston, Mugabekazi’nin tutuklanmasını destekledi.

Johnston konuyla ilgili tweet atarak şunları yazdı: “Kendilerini bilinçsizce kaybeden ve uyuşturucu kullanan genç erkek ve kadınlarımızın, halk arasında kelimenin tam anlamıyla çıplak görünmesi sakıncalıdır.”

Polis sözcüsü John Bosco Kabera ise bir televizyon röportajında, olayı gençler arasında ahlaksızlık yayılıyor diyerek anlattı: “Bu sorun artıyor… Sadece bir gömlek giyen, pantolonsuz veya şortsuz birini buluyorsunuz. Bu insanlar daha sonra bu giysilerle halka açık yerlere gidiyorlar.”

Ruanda’nın The Chronicles gazetesine göre Mugabekazi 18 Ağustos Perşembe günü mahkemede suçlandı. Şimdi Mugabekazi’nin avukatının son duruşmanın filme alınmasını talep ettiğine dair haberler de var.

Yorumlar (0)