Kamuya açık alanda ateş edenlere tedbir sağlandı

Yatırımcı Dursun Ali KAVAKLI tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında tamamlanan Poligon Asya atış poligonu, Anadolu yakasında yaşayan atıcılık sporuna gönül vermiş olan sporseverlerin nabzını tutacak.

YAŞAM 05.02.2019, 09:06 05.02.2019, 09:06
Kamuya açık alanda ateş edenlere tedbir sağlandı

İşletme Müdürü Uğur TEMİZ tarafından yönetilen işletme, özellikle Anadolu Yakası’nda yaşayan sokakta, düğünde veya kamu sağlığını tehdit eden bölgelerde atış yapan silahseverlerin ateş etme arzularını poligon bünyesinde yasalara uygun şekilde karşılamayı hedefliyor.

İşletme Müdürü Temiz, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Atış poligonumuz devletimizin ilgili birimlerince gerekli inceleme ve araştırmalardan geçirilmiş olup, projemiz onaylanmıştır.

Yeterli ölçüde kapalı alana sahip atış poligonumuz, modern teknoloji ile dizayn edilerek her türlü ses ve gürültüye karşı akustik ses emici ve ses tutucu yanmaz kaplama ile kaplanmıştır.

Yapılandırma, 1.sınıf havalandırma sistemi ile poligon içerisinde biriken barut kokusunun ve parçacıklarının doğrudan dışarıya atılması ve içeriye doğal havanın verilmesi esasına göre poligon şartnamesi doğrultusunda tamamlanmıştır.

Atış poligonumuz, can ve mal güvenliği açısından Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya, İnşaat, Elektrik ve Makine Fakülteleri bilirkişilerince incelenmiş ve olumlu rapor alınmıştır. Keza, itfaiye ve emniyet teşkilatı, ÇED ve Çevre Şehircilik Müdürlüğünce yapılan gerekli incelemeler sonucunda onayları alınmış; açılmasına karar verilmiştir.

Misafirler, gerek kendi ruhsatlı silahı ile gerekse poligonumuzda bulunan onlarca çeşide sahip tabanca ile atış gerçekleştirebilir. Atışlar, mesleğinde uzman ve yıllara dayalı tecrübeye sahip eğitmenlerimiz eşliğinde yapılmaktadır. Gelişen teknoloji ile birlikte  ata sporumuz olan okçuluğun taht adayı tabanca-tüfek atış becerilerinin geliştirmesi ve çeşitli yarışmalara katılım gerçekleşmesi esas alınarak hayata geçirilen Uluslararası Atış Birliği standartlarındaki poligonumuzda tüm sporseverlerin keyif alacağına inanıyoruz.”

Yorumlar (0)