banner773

Doğu Anadolu’da da kuvvetli kar yağışı uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi yoğun kar yağışının etkisi altına girdi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede hava çok bulutlu, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan ve Bayburt çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek.

YAŞAM 18.03.2022, 11:01 18.03.2022, 11:04
Doğu Anadolu’da da kuvvetli kar yağışı uyarısı

Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyrettiği bölgede rüzgar güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.


Bölgede Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, eğimli bölgelerde çığ riski vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.


Buzlanma ve don
Bölgede gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
Kent merkezlerinde gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 0, sıfırın altında olmak üzere; Erzurum'da 11, Kars'ta 16, Ağrı'da 12, Erzincan'da 4, Ardahan'da 14, Bayburt'ta 9 derece olarak kaydedildi.
En yüksek yağış miktarı Erzincan Sakaltutan Geçidinde 6,0 – Bayburt Üzengili köyünde 4,8 ve Erzincan İliç'te 4,6 mm olarak ölçüldü.


Kayak merkezlerinde en yüksek kar kalınlığı ise Palandöken Kayak Merkezinde 173, Ergan Kayak Merkezinde 138, Sarıkamış Kayak Merkezinde 124 santimetre olarak kaydedildi.

Yorumlar (0)