CHP'li Arık Bakan Soylu’ya Özhaseki’nin iddialarını sordu: “Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden kaç terörist işten çıkartıldı”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin iddialarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

YAŞAM 22.08.2022, 14:26
CHP'li Arık Bakan Soylu’ya Özhaseki’nin iddialarını sordu:  “Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden kaç terörist işten çıkartıldı”

. Özhaseki’nin sık sık dile getirdiği “Bizim belediyecilik anlayışımızdan önce Kayseri'de sicilli militanlar belediyede çalışıyordu” iddiasını gündeme taşıyan Arık, Bakan Soylu’ya 1994 yılı sonrasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçe belediyelerinden kaç kişinin terör bağlantısı ile işten çıkartıldığını ve FETÖ nedeniyle işten çıkartılanların hangi dönemde işe alındığını sordu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin “Bizim belediyecilik anlayışımızdan önce Kayseri'de sicilli militanlar belediyede çalışıyordu” iddiasını TBMM gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Arık, “Bunların kimyasını bozmaya devam edeceğimize and içtik. Ankara’da CHP’nin seçimi kazanması durumunda su faturalarını teröristlerin getireceğini yalanına sarılan Özhaseki, yıllardır da Kayseri’de kendilerinden önce belediyelerde teröristlerin çalıştığını ileri sürüyor. Bakana hem Özhaseki öncesi hem de Özhaseki sonrasında kaç teröristin belediyeden atıldığını sorduk. Umarım Bakan sorularımızı yanıtlar Kayseri’de kimin teröristleri belediyeye yerleştirdiğini öğrenir” diye konuştu.

Arık soru önergesinde de şu soruların yanıtını aradı:

“1-) 1994 tarihinden sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçe belediyelerinde çalışan kaç kişi hakkında terör örgütü mensubu olduğu için işlem yapılmış ve işten çıkartılmıştır?

Terör örgütü bağlantısı nedeniyle işten çıkartılan kişilerin hangi terör örgütleriyle bağlantısı vardır?

2-) 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminin ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçe belediyelerinden FETÖ üyesi olduğu gerekçesi ile kaç kişi hakkında işlem yapılmıştır?

3-) 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminin ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçe belediyelerinden içten çıkartılanlar hangi tarihlerde belediyelerde işe başlamıştır?”

Yorumlar (0)