banner773

Cerattepeli Gençler: 'Halkımıza çağrımızdır: Biz bitti demeden bitmez'

Artvin Gençlik Platformu, 25 yıllık Artvin mücadelesinin dönüm noktası olan Cerattepe Direnişi’nin yıl dönümünde bir basın açıklaması yaptı.

YAŞAM 20.02.2017, 09:23 20.02.2017, 09:23
Cerattepeli Gençler: 'Halkımıza çağrımızdır: Biz bitti demeden bitmez'

Gençler, Cengiz Holding’e karşı, tüm gözaltılara, biber gazlarına ve her türlü baskıya karşı mücadele etmelerinin üzerinden geçen 1 yılı değerlendirdi. Ve şöyle dedi: Halkımıza çağrımızdır: Biz bitti demeden bitmez.

“Ülkenin tek sorunu başkanlık sorunuymuş, başkanlık geldiği takdirde tüm sorunlarımız çözülecek gibi halkını kutuplaştıran bir iktidarla karşı karşıyayız” ifadeleriyle başlanılan basın açıklamasında, OHAL sürecinde yaşanan antidemokratik uygulamalara da dikkat çekildi.

“Bugün Artvin’in 25 yıllık mücadelesinin dönüm noktası olan 16 Şubat 2016 günü ve sonrasında yaşadıklarımızın üzerinden bir yıl geçti ve şirket saldırılarına devam etmektedir. Artvin halkının 16 Şubat 2016 ve sonrası günlerde yaşadıkları zulümdür. Bir kent 7 den 70 e, her görüşten insanıyla direnirken, “ezin geçin” emriyle Artvinlilere, tarihin en hukuksuz ve adaletsiz dönemi yaşatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Gençler, basın açıklamasının ardından bir de horon etkinliği düzenledi.

Yorumlar (0)