ADANMIŞ HAYATLARLA İFTARDA BULUŞTULAR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Fethiye SHM Müdürlüğü ile Fethiye Huzurevi Müdürlüğünün iş birliği ile düzenlenen iftar yemeğinde Fethiye'deki görme, zihinsel, Sakatlar ve Engelliler dernekleri üyeleri ile aileleri bir araya getirildi.

YAŞAM 25.05.2019, 22:19
ADANMIŞ HAYATLARLA İFTARDA BULUŞTULAR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Fethiye SHM Müdürlüğü ile Fethiye Huzurevi Müdürlüğünün iş birliği ile düzenlenen iftar yemeğinde Fethiye'deki görme, zihinsel, Sakatlar ve Engelliler dernekleri üyeleri ile aileleri bir araya getirildi. Fethiye Huzurevinde düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Avni Özkaya, ''Engelli ve yaşlı büyüklerimize evlerinde gerek kuruluşlarda hizmet eden değerli insanlarla birlikte olmayı, bir nevi adanmış hayatlarla birlikte sohbet etmek için bu ortamı gerçekleştirdik'' dedi.


Fethiye Huzurevi bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine; yoğun bir katılım oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Avni Özkaya, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu, Fethiye SHM Müdürü İsa Eseoğlu, Fethiye Huzurevi Müdürü Adem Güngör, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fevzi Koyunoğlu, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Üstün, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Necdet Yaman, Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bozbaş ve diğer yetkililerin katıldığı iftar yemeğinde davetlilerin sorunları da dinlendi. Fethiye Huzurevi Müdürü Adem Güngör, kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Avni Özkaya da bu iftar programının diğer iftar programları ile farklı olduğunu kaydetti. Özkaya; ''Engelli ve yaşlı büyüklerimize günlük evlerinde gerek kuruluşlarda hizmet eden değerli insanlarla birlikte olmayı bir nevi adanmış hayatlarla birlikte olmayı ve sohbet etmeyi önemsedik. Bu açıdan bu iftar yemeği farklı oldu. İl Müdürümüz ve Huzurevi Müdürümüz ile birlikte gerçekleştirdikleri bu ortamdan dolayı teşekkür ediyorum. Gerek engellisi gerek yaşlısı ile birlikte yaşayan kişiler onların yapmış olduğu hizmetler gerçekten çok kıymetli. Bakanlık Merkez Teşkilatımız ile birçok hizmetler yapılıyor olsa da bugün Belediye Başkanımız da aramızda bulunuyor. Bu tür hizmetlerin yerel yönetimlerle yapılması bir nevi bütünleşik bakım modelini ortaya koyuyor. Tüm birimlerin gerek sağlık ve aile bakımlarının hizmetlerinin organize biçimde sunulması, eksiklerimizi tamamlaması bizim için önemli bir hedeftir. Ulvi bir hizmet yapılıyor. Birlik ve beraberlik içinde bir arada olmaktan çok mutluyuz'' dedi.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu da geceye katılanlara teşekkür etti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise böyle bir ortamda yer almaktan mutlu olduğunu ifade etti.


ERDOĞAN CANKUŞ/FETHİYE

Yorumlar (0)