250 liralık taksimetre ücretin altında düğme çıktı!

Taksimetrede 250 TL yazması ekipleri şüphelendirdi. Araçta yapılan incelemede taksimetreye ücretine müdahale ettiği düşünülen bir düğme bulundu. Taksi inceleme yapılmak üzere otoparka çekildi.

YAŞAM 14.02.2022, 15:48
250 liralık taksimetre ücretin altında düğme çıktı!

Fatih Eminönü’nde taksicilere yönelik denetim yapıldı. Aksaray'dan aldığı turistleri Eminönü'ne götüren taksicinin taksimetresinin 250 lira yazdığı görülürken, şoföre 2 bin 19 lira para cezası kesildi. Yapılan incelemede araçta taksimetreye müdahalede kullanıldığı düşünülen bir tuş bulundu. Taksi detaylı inceleme için emniyet otoparkına çekildi.


Sputnik'te yer alan habere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Sivil Trafik Şube Amirliği ekipleri tarafından Fatih Eminönü’nde taksicilere yönelik denetim yapıldı. Denetimde, durdurulan taksilerin yolcu kapasitesi, emniyet kemeri, taksimetre ve belgeleri kontrol edildi. Denetimde emniyet kemeri takılı olmayan 2 taksi şoförüne 196’şar TL para cezası uygulandı. Aynı zamanda hem emniyet kemeri takılı olmayan hem de taksimetresi açık olmayan bir taksi şoförüne ise toplam bin 16 lira para cezası kesildi.


Ceza kesildi
Denetim noktasında durdurulan bir taksi şoförü Aksaray’dan aldığı yabancı uyruklu turistleri Eminönü’ne getirene kadar 250 lira yazdığı polislerin dikkatinden kaçmadı. Durdurulan taksi şoförü Göksel Zevkler’e taksimetreden bin 823 lira, 196 lira da emniyet kemerinden ceza uygulanırken, belediye puanı da düşürüldü. Trafikten men edilen taksi, araçtaki bir düğmenin taksimetreye etkisi olup olmadığının belirlenmesi için emniyet otoparkına çekildi. Göksel Zevkler yabancı turistlerin şehir turu yapmak istediğini iddia ederken, turistler ise polis ekiplerine Aksaray’dan Taksim’e gitmek istediklerini söyledi.

Yorumlar (0)