"Zafer destanı sonsuza dek yaşayacak"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlarken, Ulu Önder Atatürk'ün ışığında Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek yaşayacağını vurguladı.

Vekil Haberleri 29.08.2019, 10:28 29.08.2019, 10:19
"Zafer destanı sonsuza dek yaşayacak"

30 Ağustos'un dünyaya ilham veren bir kahramanlık destanı olduğuna dikkat çeken Ayhan Barut, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitleri, gazileri ve tüm isimsiz kahramanları özlem ve rahmetle andı. 

"ZAFER VE BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN"

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Ayhan Barut, "Büyük Önderimiz Atatürk'ün liderliğinde kahraman silah arkadaşları ve yiğit halkımız, 30 Ağustos'ta elde edilen zaferle bağımsızlığımızı taçlandırmıştır. 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile tam bağımsızlığımız dünyaya ilan edilmiştir. 30 Ağustos'ta tarihten silinmek istenen ulusumuz küllerinden tekrar doğmuştur. İzi hiç silinmeyecek bu önemli zaferimiz ve bayramımız kutlu olsun" dedi. 


"MÜCADELE SÜRÜYOR"

Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yüreği yurt sevgisi ve özgürlük aşkıyla atan halkın Ulusal Kurtuluş Savaşı ile tarihte eşi benzeri bulunmayan bir zafere imza attığına dikkat çeken Ayhan Barut, şöyle konuştu:
"Canıyla, kanıyla bu toprakları bize vatan yapan kahramanların bıraktıkları mirasa sahip çıkmak en temel görevimizdir. Kaz dağlarındaki doğa katliamını, özgür akan derelerimizin kurutulmasını, yanan ve yakılan ormanlarımızı görmezden gelirsek görevimizi yapmış olmayız. Çünkü 30 Ağustos eşsiz bir zafer olmasının yanı sıra karanlığa karşı aydınlığın, cehalete karşı bilimin, gericiliğe karşı aklın ve ilericiliğin yeni başlangıcıdır. Tam bağımsız, üreten, özgür ve aydınlık bir Türkiye mücadelesi hala sürmektedir. Tam bağımsız bir Türkiye, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti için, ülkemizde hak, hukuk ve adaletin tesisi için, demokrasi ve özgürlük için yılmayacağız, durmayacağız ve asla yorulmayacağız. Bu duygularla birlikte 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz ile 30 Ağustos 1922 tarihinde kazandığımız Başkumandanlık Meydan Muharebesinin 97'nci yıldönümünü bir kez daha kutluyorum. Ülkemizin bağımsızlığı, yurttaşlarımızın özgürlüğü için canıyla kanıyla büyük bir kahramanlık destanı yazan başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi büyük bir saygı, gurur, şükran ve minnet duygularımla anıyorum. Büyük zaferimiz ve bayramımız tekrar kutlu olsun."

Yorumlar (0)