Yüzyılın Bayramının Yüzüncü Yılı Kutlu Olsun!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, 19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramının 100. Yılına ilişkin bir kutlama mesajı yayımladı.

Vekil Haberleri 17.05.2019, 14:06
Yüzyılın Bayramının Yüzüncü Yılı Kutlu Olsun!

CHP  Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, 19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramının 100. Yılına ilişkin bir kutlama mesajı yayımladı.

Başevirgen mesajında şunları kaydetti;

 

“Türk kurtuluş tarihinin dönüm noktası olarak kabul edilen, Atatürk’ün Samsun’a çıkarak emperyalist güçlere karşı ilk mücadeleyi başlattığı gün olan 19 Mayıs’ın 100. yılını büyük bir coşku ile kutluyoruz.

 

“Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır!” şiarı ile  Mustafa Kemal, 19 Mayıs günü Samsun’a ayak basarak Milli Mücadelemizin ilk adımını atmıştır. Milletimiz, 19 Mayıs tarihini, hür ve bağımsız olarak yaşamak uğrunda binlerce şehit verilerek yapılan Milli Mücadele ve Ulusal Bağımsızlık Hareketinin başlangıcı olarak kabul etmiştir.

 

Türk Gençliğine olan güvenini her fırsatta dile getiren Ulu Önderimiz Atatürk, büyük fedakarlıklarla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Biliyoruz ki gençlik bir milletin geleceğidir. Bugün bizlere düşen görev, özgür ve hür düşünceli, gelişmelere açık, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan gençler yetiştirmektir. Ancak bu şekilde muassır medeniyetler seviyesine ulaşılabilir.

 

19 Mayıs, aynı zamanda gençlik ve spor bayramı olarak kutlanıyor olsa da son yıllarda gençlerimiz birçok baskıcı uygulamalarla karşı karşıya kalmaktadır. Düşünce özgürlüğünün olmadığı, genç işsizlik oranının %26’lara ulaştığı ülkemizde, pırıl pırıl gençlerimizi beyin göçü ile kaybediyoruz. Gençler arasındaki beyin göçünün daha ciddi boyutlara ulaşmasını önlemek için bir an önce eğitim sistemi başta olmak üzere birçok konuda reforma ihtiyaç vardır.

 

Bizler inanıyoruz ki, gençlerimiz kendilerine duyduğumuz bu güveni boşa çıkarmayacaklar.  Karşı karşıya oldukları bütün  sorunlara karşın “Her şey çok güzel olacak” düşüncesi ile dimdik duran gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.”

Yorumlar (0)