Yurt dışında 94 okul, Maarif Vakfı'na devredildi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yurt dışında 94 okulunun, Türkiye Maarif Vakfı’na devredildiğini açıkladı. Bakan Selçuk, Vakfın yurtdışındaki toplam okul yasının ise 137 olduğunu bildirdi.

Vekil Haberleri 09.10.2018, 11:41 09.10.2018, 11:41
Yurt dışında 94 okul, Maarif Vakfı'na devredildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yurtdışında Türkiye Cumhuriyeti adına Milli Eğitim Bakanlığı dışında eğitim kurumu açma yetkisine sahip tek kuruluş olan ve Maarif Vakfı’nın yurtdışındaki okullarıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığına soru önergesi yöneltti. 

 

Gürer, önergesinde yurtdışında Maarif Vakfı’na bağlı okul ve öğrenci sayısı ile bu okulların hangi ülkelerde olduğu ve kapatılan okullarından Vakfa bağlanan okul olup olmadığı yönünde sorular yöneltti. 

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  CHP Milletvekili Gürer’in önergesine verdiği yanıtta, vakfın yurtdışında 13 ülkede 137 okul ve 2 yükseköğretim kurumunun bulunduğunu açıkladı. Bakan Selçuk, bu okullardan 94’ünün FETÖ’den devralındığını bildirdi. 

 

Türkiye Maarif Vakfı’nda Milli Eğitim Bakanlığı’nın 65 personelinin görev yaptığını belirten Bakan Selçuk, vakıftaki öğrenci sayısının ise 14 bin 36 olduğunu kaydetti.

  

Bakan Selçuk, Türkiye Maarif Vakfı’na ait okulu bulunan ülkeleri şu şekilde sıraladı: “Afganistan, Arnavutluk, Amerika Birleşik Devletleri, Bosna-Hersek, Cibuti Cumhuriyeti, Çad, Gambiya Cumhuriyeti, Gine Cumhuriyeti, Gürcistan, Kameran Cumhuriyeti, Kongo Cumhuriyeti, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kosova, Mali Cumhuriyeti, Moritanya İslam Cumhuriyeti, Nijer Cumhuriyeti, Sao Tome ve Principe Cumhuriyeti, Senegal, Sierra Leone Cumhuriyeti, Somali Federal Cumhuriyeti, Somaliland, Sudan Cumhuriyeti, Tanzanya, Tunus, Kuzey Irak, K.K.T.C ve Makedonya.”

 

Yorumlar (0)